Μια σειρά από σημαντικές συνεργασίες σε διεθνές και εθνικό επίπεδο συνήψε το FairLife LCC,«FairLife- Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα», ο πρώτος μη κερδοσκοπικός φορέας για τον καρκίνο του πνεύμονα στην Ελλάδα. Οι συνεργασίες αυτές ισχυροποιούν τόσο τη θέση του Fairlife όσο και τη δυνατότητα προώθησης των θεμάτων που αφορούν τον καρκίνο του πνεύμονα σε ένα ευρύτερο, διεθνές ακροατήριο.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω συνεργασίες πολύ σύντομα θα εμπλουτιστούν, καθώς το FairLife LCC σταθερά επιδιώκει όλες τις πιθανές συνέργειες που μπορούν να προωθήσουν το όραμα και τους στόχους του για έναν κόσμο χωρίς καρκίνο του πνεύμονα.

Το FairLife LCC μέλος του Global Lung Cancer Coalition (GLCC)

Το GLCC (Παγκόσμιος Συνασπισμός για τον Καρκίνο του Πνεύμονα), είναι η διεθνής «φωνή» των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα. Ιδρύθηκε το 2001 και περιλαμβάνει 41 φορείς και συλλογικότητες ασθενών από 30 έθνη: ΗΠΑ, Βρετανία, Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Βουλγαρία, Καναδάς, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Αίγυπτος, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Μεξικό, Ολλανδία, Νορβηγία, Περού, Πορτογαλία, Ρωσία, Σλοβενία, Νότια Αφρική, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ταϊβάν και Τουρκία.

Με αφορμή τη συμμετοχή του FairLife LCCστο GLCC με την ιδιότητα του μέλους, η Jesme Fox, Γραμματέας του GLCC έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υπηρετώντας τη διεθνή φωνή των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα, ο Παγκόσμιος Συνασπισμός Καρκίνου Πνεύμονα, Global Lung Cancer Coalition (GLCC) έχει δεσμευτεί να βελτιώσει τα αποτελέσματα για όλους. Μπορούμε να πραγματοποιήσουμε την αποστολή μας διασφαλίζοντας ότι οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής, οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου, τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό αναγνωρίζουν τη σοβαρότητα του καρκίνου του πνεύμονα και την ανάγκη άμεσης δράσης για την αντιμετώπιση των αναγκών των ασθενών.

Δεσμευόμαστε να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση και να διώξουμε το στίγμα από  τον καρκίνο του πνεύμονα, με την παροχή υψηλής ποιότητας πληροφοριών και προγραμμάτων, μέσω των μελών της ομάδας μας. Καθώς η δύναμη του Συνασπισμού βασίζεται στη δέσμευση και στην επιρροή των μελών της, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας και καλωσορίσουμε ως νέο μέλος, τον οργανισμό FairLife Lung Cancer Care, που υποστηρίζει και εκπροσωπεί τους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα στην Ελλάδα».

Το FairLife LCC μέλος του Lung Cancer Europe (LuCE)

Το FairLife LCCέγινε μέλος του Lung Cancer Europe (LuCE), που αποτελεί την «ευρωπαϊκή ομπρέλα» των συλλόγων και φορέων ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα. Το LuCE παρέχει μια ευρωπαϊκή πλατφόρμα στις εθνικές ομάδες υποστήριξης ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα και υποστηρίζει τη δημιουργία νέων ομάδων και σε άλλες χώρες. H πρόεδρος του LuCE, Anne-Marie Baird, χαιρετίζοντας την έναρξη της συνεργασίας με το FairLife LCC, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σχεδόν 10.000 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα στην Ελλάδα, μια ασθένεια που ευθύνεται για τον έναν στους πέντε θανάτους από καρκίνο. Ως εκ τούτου, υποδεχόμαστε με χαρά τη δημιουργία του FairLife LCC, του ελληνικού φορέα για τον καρκίνο του πνεύμονα, ο οποίος θα δώσει φωνή στους ασθενείς της χώρας. Ελπίζουμε ότι το FairLife LCC θα ενταχθεί στον οργανισμό Lung Cancer Europe (LuCE) με στόχο να εργαστεί και να υποστηρίξει τη βελτίωση περίθαλψης για τον καρκίνο του πνεύμονα. Πολλοί άνθρωποι με καρκίνο του πνεύμονα έχουν ήδη διαγνωστεί με προχωρημένη νόσο. Στο LuCE υποστηρίζουμε την εφαρμογή του προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του πνεύμονα σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς και τη μείωση των εμποδίων για μια έγκαιρη διάγνωση. Ζητούμε επίσης καλύτερη πρόσβαση στις μοριακές δοκιμές, στις καινοτόμες θεραπείες και στις κλινικές μελέτες, καθώς γνωρίζουμε ότι αυτά θα βελτιώσουν τα αποτελέσματα για την κοινότητά μας. Η φωνή μας είναι δυνατότερη όταν δουλεύουμε μαζί, παρά όταν δουλεύουμε μόνοι».

Το FairLife LCC μέλος του European Lung Foundation (ELF)

To European Lung Foundation (Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τον Πνεύμονα, ELF) συνεργάζεται στενά με την European Respiratory Society (ERS) προωθώντας το επιστημονικό της έργο αναφορικά με την υγεία των πνευμόνων. Το ELF εργάζεται επίσης για να εξασφαλίσει ότι οι ασθενείς με παθήσεις του πνεύμονα, αλλά και το ευρύ κοινό θα ενημερωθούν και θα ευαισθητοποιηθούν σε σχέση με τις παθήσεις του πνεύμονα και τις θεραπείες τους. Με αφορμή τη συμμετοχή του FairLife LCCστο ELF με την ιδιότητα του μέλους, o πρόεδρος του ELF,Kjeld Hansen, δήλωσε:

«Στο European Lung Foundation (ELF) έχουμε αποστολή να φέρουμε τους ασθενείς και το κοινό σε επαφή με επαγγελματίες του τομέα της υγείας από την European Respiratory Society (ERS), για τη βελτίωση της υγείας των πνευμόνων και της έγκαιρης διάγνωσης, θεραπείας και φροντίδας. Καλωσορίζουμε το FairLife Lung Cancer Care στο δίκτυο της οργάνωσής μας, για να εκπροσωπήσει τη φωνή των ασθενών και όλων των ατόμων που πάσχουν από καρκίνο του πνεύμονα στην Ελλάδα. Μαζί μπορούμε να υποστηρίξουμε καλύτερα τον έλεγχο του καρκίνου των πνευμόνων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να βελτιωθούν τα αποτελέσματα για τους ασθενείς και να σωθούν ζωές».

Το FairLife LCC μέλος του WALCE

Oφορέας Women Against Lung Cancer in Europe (WALCE) (Γυναίκες κατά του καρκίνου του πνεύμονα στην Ευρώπη, WALCE) είναι ένας μη κερδοσκοπικός ευρωπαϊκός οργανισμός με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας, του οποίου η αποστολή είναι να προωθήσει στρατηγικές επικοινωνίας και πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και των υπευθύνων λήψης αποφάσεων σχετικά με τις ζημιές του καπνίσματος σχετικά με τον καρκίνο του πνεύμονα. Επίσης, στηρίζει  και τη διάδοση ακριβών και επικαιροποιημένων πληροφοριών προκειμένου να υποστηριχθούν τα άτομα που πάσχουν από καρκίνο του πνεύμονα και οι φροντιστές τους .Όπως δήλωσε η Γραμματέας του WALCE, Stefania Vallone:

«Στο WALCE (Women Against Lung Cancer in Europe) καλωσορίζουμε το FairLife LCC και είμαστε σίγουροι ότι το σταθερό εργο και η αφοσίωση του φορέα αποτελούν κεφάλαιο πολύτιμο και υπολογίσιμο για το ευρωπαϊκό μας δίκτυο, το οποίο θα μας επιτρέψει να βοηθήσουμε περισσότερους ασθενείς για περισσότερο χρόνο με τον καρκίνο του πνεύμονα και με καλύτερη ποιότητα ζωής».

Το FairLife LCC μέλος της ΕΛΛΟΚ

Το FairLife έγινε μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), η οποία εκπροσωπεί ήδη 40 Συλλόγους Ασθενών με καρκίνο, σε όλη την Ελλάδα. Όπως δήλωσε η πρόεδρος της ΕΛΛΟΚ, Καίτη Αποστολίδου:

«H Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου-ΕΛΛΟΚ αναγνωρίζοντας τη σημασία αντιμετώπισης του καρκίνου του πνεύμονα που είναι πρώτος σε αριθμό νέων περιστατικών μεταξύ όλων των μορφών καρκίνου και κυρίως πρώτος σε θνησιμότητα στη  χώρα μας με  8.650  νέες διαγνώσεις το 2020, έχει εντάξει την ενημέρωση για τον καρκίνο του πνεύμονα και κυρίως την έγκαιρη διάγνωση και  τη θεραπεία του στις δράσεις της. Καλωσορίζουμε το νεότερο μέλος μας, το «FairLifeLCC- Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα »και πιστεύουμε ότι θα συνδράμει  ουσιαστικά το έργο της ΕΛΛΟΚ, ώστε αφενός  να μειωθεί η επίπτωση του καρκίνου του πνεύμονα με την εφαρμογή μέτρων πρόληψης και αφετέρου να εφαρμοσθεί ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα και η ταχεία έναρξη της κατάλληλης για κάθε ασθενή στοχευμένη θεραπεία βάσει του μοριακού και γενετικού ελέγχου του όγκου. Η ενεργή εφαρμογή μέτρων πρόληψης, η έγκαιρη διάγνωση, η ύπαρξη νέων διαγνωστικών ελέγχων  και πολλών νέων θεραπειών μπορούν να μειώσουν σημαντικά  τις επιπτώσεις του καρκίνου του πνεύμονα στην ελληνική κοινωνία».

«Η δημιουργία του FairLife LCC έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό που υπήρχε στον χώρο της εκπροσώπησης των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα στην Ελλάδα, ένα κενό που εντόπισε η μελέτη του Economist Intelligence Unit, τόνισε η πρόεδρος του FairLife LCC Κορίνα Πατέλη-Bell. «Όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε αποτελεσματικότερα και πιο δυναμικά την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση που είναι τόσο σημαντικές για τον καρκίνο του πνεύμονα, την ισότιμη πρόσβαση στις καινοτόμες θεραπείες, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;