Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρώπης δήλωσε την Τρίτη ότι ξεκίνησε μια επανεξέταση σε πραγματικό χρόνο του εμβολίου κατά του Κορωνοϊού της Sinovac, με βάση τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από δοκιμές σε ζώα και ανθρώπους που έδειξαν ότι το εμβόλιο προκαλεί ανοσοαπόκριση κατά του κοροναϊού.

Αυτό είναι το πρώτο κινεζικό εμβόλιο που μελετά ο EMA σε πραγματικό χρόνο και το τέταρτο εμβόλιο κατά της COVID-19 (υπό μια τέτοια ανασκόπηση) μετά των CureVac, Novavax Inc. και Sputnik V.

Το εμβόλιο του Sinovac έχει δείξει ποσοστά αποτελεσματικότητας μεταξύ 50% και 90% σε διάφορες μελέτες και επί του παρόντος έχει εγκριθεί για χρήση στην Κίνα, την Ινδονησία, τη Βραζιλία και την Τουρκία.

Το εμβόλιο περιέχει αδρανοποιημένες ή νεκρές εκδόσεις του ιού SARS-CoV-2 για να βοηθήσει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπινου σώματος να δημιουργήσει αντισώματα.

Η εταιρεία δήλωσε ότι περισσότερες από 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως. Οι κυλιόμενες κριτικές αποσκοπούν στην επιτάχυνση της διαδικασίας έγκρισης, επιτρέποντας στους ερευνητές να υποβάλλουν ευρήματα σε πραγματικό χρόνο πριν από τη διάθεση των δεδομένων της τελικής δοκιμής.

Πηγές:
https://www.reuters.com/article/health-coronavirus-sinovac-ema/update-1-eu-regulator-begins-real-time-review-of-first-chinese-covid-19-vaccine-idUSL4N2MR1KB

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες νέα γονίδια που συνδέονται με τη διαταραχή χρήσης καπνού
Ασκήσεις για να κρατάτε σε φόρμα τον εγκέφαλο