Θλίψη, προβληματισμό και ανησυχία προκάλεσε ο θάνατος μιας 44χρονης, μητέρας δύο παιδιών, 15 ώρες μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της Asrta Zeneca, στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης. Η οικογένεια της άτυχης γυναίκας συνδέει τον θάνατο με τον εμβολιασμό και έχει ορίσει τεχνικό σύμβουλο, προκειμένου να διερευνήσει την υπόθεση, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ως αιτία θανάτου το έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Η 44χρονη, με καταγωγή από τη Φλώρινα, που ζούσε και εργαζόταν στη Χαλάστρα, έξω από τη Θεσσαλονίκη, εμβολιάστηκε στη 1 παρά 20 το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα στο Κέντρο Υγείας της περιοχής. Όπως δήλωσε ο σύζυγός της, το ίδιο βράδυ παρουσίασε χαμηλό πυρετό, της τάξης των 37,5, γεγονός που δεν προκάλεσε κάποια ανησυχία και αντιμετωπίστηκε με ένα κοινό αντιπυρετικό. Στις 3 τη νύχτα, ο σύζυγος ξύπνησε από την πάλη που έδινε η άτυχη γυναίκα στην προσπάθειά της να πάρει αναπνοή. Κάλεσε το ΕΚΑΒ, με τους διασώστες να δίνουν μάχη για περισσότερη από μία ώρα να την κρατήσουν στη ζωή, με ΚΑΡΠΑ και άλλες τεχνικές, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Οι οικείοι της 44χρονης αναφέρουν πως η γυναίκα δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας. Η νεκροψία - νεκροτομή που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης έδειξε ως αιτία θανάτου το έμφραγμα του μυοκαρδίου σε έδαφος παλιότερου εμφράγματος, ενώ παραγγέλθηκαν και ιστολογικές εξετάσεις, προκειμένου να γίνει πιο ενδελεχής διερεύνηση. Τα αποτελέσματά τους αναμένονται εντός του καλοκαιριού.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου, που ρωτήθηκε σχετικά στην ενημέρωση της Τετάρτης, ανέφερε πως ο θάνατος της 44χρονης έχει μια χρονική συσχέτιση με τον εμβολιασμό, αλλά σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση δεν φαίνεται να συνδέεται με θρομβώσεις. Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαίωσε πως η μελέτη του περιστατικού θα είναι σχολαστική.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο