Θέμα χρόνου είναι η απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων στην Υγεία και στην Πρόνοια.

Αυτό άφησε να εννοηθεί ο πρωθυπουργός κατά τη σημερινή ομιλία του στη Βουλή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως "σε λίγο, την πειθώ την οποία μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιήσει η Πολιτεία, θα την διαδεχθεί και η επίσημη θέση της για το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών και εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, πολύ σύντομα και έπειτα από αίτημα του, θα γνωμοδοτήσει δημόσια η επιτροπή βιοηθικής. Λαμβάνοντας υπόψη τη γνωμάτευσή της, η κυβέρνηση θα αποφασίσει "...με ευαισθησία, αλλά και με σαφή προτεραιότητα στη δημόσια υγεία", όπως είπε, για να σημειώσει:

"Για τις υπόλοιπες δραστηριότητες, ωστόσο, θα είναι η ίδια η ζωή και η πραγματικότητα που θα διαδεχθεί τις σημερινές εκκλήσεις. Αναφέρομαι ειδικά σε αυτή τη συζήτηση η οποία έχει ξεκινήσει για τις διευκολύνσεις. Προτιμώ τον όρο αυτόν από τον όρο προνόμια ή ελευθερίες που μπορεί να έχουν οι πολίτες μας, συμπολίτες μας οι οποίοι είναι εμβολιασμένοι".

Είναι μια συζήτηση - είπε - η οποία θα ξεκινήσει πολύ σύντομα και η επίσημη αφετηρία της θα είναι η χρονική εκείνη στιγμή που όλοι οι συμπολίτες μας θα μπορούν εντός σύντομου χρονικού διαστήματος να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο το οποίο επιθυμούν να κάνουν.

"Και βέβαια ουδείς - να δώσω ένα ενδεικτικό μόνο παράδειγμα - το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει, παραδείγματος χάρη, σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει, ότι δέχεται στο μαγαζί του μόνο εμβολιασμένους συμπολίτες μας", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, για να επισημάνει:

"Προτιμώ πάντως το σωστό να πηγάζει από την ίδια την κοινωνία, παρά να επιβάλλεται σε αυτήν. Και για αυτό και θα ξανακαλέσω όλους τους συμπολίτες μας σε ένα νέο εμβολιαστικό κύμα".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό
ΙΣΑ: 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: ‘’Έμφραγμα του Μυοκαρδίου- Νεότερες προσεγγίσεις’’
LIVE μετάδοση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής 26 Απριλίου 2024