Αρχής γενομένης από σήμερα στην Δανία, όπου η χρήση προστατευτικής μάσκας αίρεται, πληθαίνουν ταυτόχρονα και οι φωνές στη Γερμανία για το τέλος της υποχρεωτικής χρήσης της. Ο υπουργός Υγείας, Jens Spahn, έχει μάλιστα κατά νου ένα αντίστοιχο σταδιακό σχέδιο άρσης αναλόγως πάντα της καταγεγραμμένης επίπτωσης.

Η Δανία, λοιπόν, καταργεί από σήμερα την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Με εξαίρεση τα Δημόσια Μέσα Μεταφοράς, οι άνθρωποι πλέον μπορούν να κυκλοφορούν ξανά χωρίς μάσκα και αυτό ισχύει, μεταξύ άλλων, και για τα σχολεία αλλά και τα καταστήματα.

Η εν λόγω απόφαση στην Δανία προκάλεσε το Σαββατοκύριακο και στην Γερμανία αρκετές συζητήσεις για την χρήση της μάσκας στην δημόσια ζωή. Ο ίδιος ο Γερμανός Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε σχετικά με αυτό το ενδεχόμενο.

Πράγματι λοιπόν, ο Jens Spahn θεωρεί πιθανό εν όψει των υψηλά πτωτικών αριθμών νέων κρουσμάτων ένα σταδιακό τέλος της υποχρέωσης χρήσης μάσκας - προς το παρόν όμως προτρέπει τους πολίτες να την φορούν. "Σε περιπτώσεις χαμηλής επίπτωσης θα πρέπει να ενεργήσουμε σταδιακά και σαν πρώτο βήμα θα πρέπει να αρθεί η υποχρεωτική μάσκα κυρίως στους εξωτερικούς χώρους", είπε ο Spahn.

Σε περιοχές με πολύ χαμηλότερη επίπτωση και υψηλό ποσοστό εμβολιασμών η χρήση μάσκας θα μπορεί να αρθεί ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους. "Ως σύσταση εντούτοις παραμένει σε κάθε περίπτωση ο απλός κανόνας της χρήσης της μάσκας στα ταξίδια και κατά την συνάντηση στους εσωτερικούς χώρους.

Περισσότερη ασφάλεια υπάρχει πάντως όταν όλοι οι παριστάμενοι είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν κάνει τεστ. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΚΑΒ: Ολοκληρώθηκε η πλήρους ανάπτυξης άσκηση πεδίου στην Κρήτη
Πώς θα διατηρήσω τα κιλά μου μετά τη δίαιτα
Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - ΕΔΕ στο νοσοκομείο "Αττικόν"