"Η επιτροπή θα έπρεπε να σκεφτεί ότι απευθύνεται σε απλούς ανθρώπους και όχι σε γιατρούς. Έπρεπε να εξηγηθεί καλύτερα για το θέμα του AstraZeneca".

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας την Πέμπτη στον Αθήνα 9,84, η κ. Παγώνη τόνισε την ανάγκη να εμβολιαστούν οι ηλικιακές ομάδες από 60 ετών και άνω, προκειμένου να χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Έκανε λόγο για αποφόρτιση του ΕΣΥ και σημείωσε πως προηγήθηκε μία δύσκολη περίοδος. Υπογράμμισε ότι στόχος είναι είναι να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός των εμβολίων προκειμένου να είμαστε ξανά ασφαλείς και να μπορέσουμε από τον Οκτώβριο να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα.

Αναφορικά με τη σύγχιση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα με αφορμή  τις δηλώσεις της Επιτροπής Εμβολιασμών, σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, σημέιωσε ότι είναι απολύτως δικαιολογημένος ο προβληματισμός των πολιτών. Η Επιτροπή Εμβολιασμών - είπε - προχώρησε μεν στη συγκεκριμένη εισήγηση - ανακοίνωση βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων, ωστόσο ο τρόπος που έκανε την εισήγηση δεν έγινε κατανοητός.

"Είναι σωστές οι ερωτήσεις του κόσμου για την εισήγηση της Επιτροπής. Άλλαξαν τα επιδημιολογικά δεδομένα, η μετάδοση του ιού είναι σε μικρότερο βαθμό, άλλαξαν οι παράμετροι για αυτό άλλαξε και η εισήγηση. Έπρεπε να εξηγηθεί καλύτερα. Η Επιτροπή θα έπρεπε να σκεφτεί ότι απευθύνεται σε απλούς ανθρώπους και όχι σε γιατρούς", είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη δεύτερη δόση του συγκεκριμένου σκευάσματος που εκκρεμεί για 470.000 πολίτες, η κ. Παγώνη επισήμανε ότι έχει ασήμαντο ποσοστό επιπλοκής θρόμβωσης ή θρομβοπενίας προσθέτοντας ότι ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει πως τα εμβόλια είναι αναγκαία και  έχουν καθοριστική συμβολή στη μείωση των κορουσμάτων του Covid-19.

Πηγές:
Αθήνα 9,84

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Γιαννάκος: Ατυχής η δήλωση Καλλιάνου για το προσωπικό του νοσοκομείου "Αττικόν"
Συμμετοχή Γεωργιάδη στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ, στις Βρυξέλλες
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Πέμπτη