Στην Μ. Βρετανία η μετάλλαξη Δ έχει προκαλέσει εμπλοκή στο χρονοδιάγραμμα των μέτρων για τον κορωνοιό. Την ίδια στιγμή και στην Γερμανία έχει κάνει την εμφάνισή της η εν λόγω μετάλλαξη.

Ο πρόεδρος του παγκόσμιου ιατρικού συλλόγου, Frank Ulrich Montgomery, φοβάται ραγδαία εξάπλωση της ήδη ιδιαίτερα μολυσματικής μετάλλαξης  B.1.617.2 και επισημαίνει πως υπάρχει ανάγκη δράσης από τον πολιτικό χώρο.

Αναμένεται, όπως ανέφερε σε γερμανικά ΜΜΕ, ότι η παραλλαγή Δ θα εξαπλωθεί στην Γερμανία ακόμη πιο γρήγορα απ΄ότι οι μέχρι τώρα παραλλαγές.

"Το παράξενο σε αυτή την μετάλλαξη είναι ότι οι επιμολυσμένοι έχουν πολύ γρήγορα ένα υψηλό ιικό φορτίο στο φάρυγγα και μπορούν να κολλήσουν άλλους, πριν αντιληφθούν ότι μολύνθηκαν", είπε χαρακτηριστικά ο Montgomery.

Καθόσον δεν εμβολιάζονται επαρκώς οι άνθρωποι, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την μείωση της μετάδοσης στην καθημερινότητα, τονίζει ο εκπρόσωπος των γιατρών. 

Για τον λόγο αυτό, είπε, θα πρέπει όλοι όσοι μπαίνουν στα Δημόσια Μέσα Μεταφοράς, στα μαγαζιά και τους άλλους εσωτερικούς χώρους να φορούν μάσκες FFP2.

Οι χώρες θα πρέπει να επανεξετάσουν αν τα εξαγγελλόμενα μέτρα χαλάρωσης πρέπει να τραβήξουν πολύ εις μάκρος. Θα πρέπει, εκτός των άλλων να έχουν το πολιτικό σθένος να τα πάρουν πίσω αν οι αριθμοί κρουσμάτων με το στέλεχος Δ έχουν εκ νέου ανοδική τάση. Όπως ακριβώς έκανε η βρετανική κυβέρνηση, τόνισε ο γιατρός.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα