Με χειροκροτήματα και επευφημίες οικείων και συνοδοιπόρων του βγήκε από το νοσοκομείο "Γ. Παπανικολάου", έπειτα από 64 μέρες νοσηλείας, εκ των οποίων οι 44 στη ΜΕΘ και 22 μέρες διασωληνωμένος, ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» στο Δήμο Θεσσαλονίκης και πρώην ευρωβουλευτής των Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος. Έχοντας κερδίσει την COVID-19 στη σκληρή μάχη που έδωσε για τη ζωή του, τώρα αγωνίζεται για την αποθεραπεία του σε Κέντρο Αποκατάστασης, όπου μεταφέρθηκε.

Με μια συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, την οποία συνόδευσε με το βίντεο της αποχώρησης από το νοσοκομείο, ο κ. Τρεμόπουλος μιλά για την δύσκολη μάχη που έδωσε, με την έμπρακτη στήριξη της συζύγου, των δύο γιων του και άλλων συγγενών και φίλων, ενώ στέλνει και μήνυμα αγωνιστικότητας.

"Η αναχώρηση για το Κέντρο Αποκατάστασης από τη ΜΕΘ - ΜΑΦ (Α' και Β') του νοσοκομείου "Παπανικολάου" μετά από 2 μήνες, τις 22 μέρες διασωληνωμένος", αναφέρει στην ανάρτησή του και συνεχίζει: «Νικήσαμε τον φονικό covid-2019 και ευχαριστώ όλους/ες γι΄αυτό.

Με 3 πνευμονίες, νεφρική ανεπάρκεια, πνευμοθωρακικά κ.α, ο οργανισμός μου ανταποκρίθηκε σε όλες τις θεραπείες.

Πραγματικά πήγα κι ήρθα (το 45% δεν επιβιώνει).

'"Hasta la victoria siempre", δεν τα παρατάω ποτέ!', είπα στους φίλους και συγγενείς, που με στήριξαν έμπρακτα, ιδιαίτερα τη σύζυγο και τους δύο γιούς μου.

Και έτσι θα συνεχίσω...".

Ο 63χρονος δικηγόρος, δημοσιογράφος, συγγραφέας και πολιτικός έχει διανύσει πορεία δεκαετιών στα κοινά, δίνοντας αγώνες για την οικολογία και τα κοινωνικά δικαιώματα. Από τον Ιούνιο του 2009 ως τον Φεβρουάριο του 2012 υπήρξε ευρωβουλευτής στην ομάδα των Πράσινων και αναδείχτηκε ανάμεσα στα 15 πιο παραγωγικά μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σήμερα είναι ιδρυτικό μέλος των Πράσινων και από το 2019 δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την Οικολογία Αλληλεγγύη.

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος νόσησε από κορωνοϊό στις αρχές Απριλίου. Δεν είχε εμβολιαστεί, ενώ τηρούσε επιφυλακτική στάση απέναντι σε ορισμένα από τα μέτρα περιορισμού διάδοσης της πανδημίας, όπως το κλείσιμο της αγοράς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπουργείο Υγείας: Ποιες ιατρικές ειδικότητες χορηγούν υαλουρονικό οξύ και botox [εγκύκλιος]
Γιατί ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη παράγοντες του υπουργείου Υγείας
Ανοσοθεραπεία μετά τη νεφρεκτομή αυξάνει την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο νεφρού