Εν όψει της ταχείας μετάδοσης και στην Γερμανία της εν λόγω μετάλλαξης, ο φημισμένος γερμανός ιολόγος δήλωσε χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό ότι πρέπει να ενδυναμωθεί η συνείδηση των πολιτών για την σημασία των εμβολίων. "Αυτό είναι πραγματικά που πρέπει να κάνουμε τώρα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο επιστήμονας.

Στην Αγγλία, όπου η κατάσταση του κορωνοϊού έχει επιδεινωθεί και πάλι λόγω της πιο μεταδοτικής μετάλλαξης που ανακαλύφθηκε στην Ινδία, η επίπτωση των επτά ημερών αυξήθηκε και πάλι στο επίπεδο του 25. "Δεν κατόρθωσαν να την επιβραδύνουν  οι Βρετανοί, κάτι που έχουμε ήδη κάνει στη Γερμανία", δήλωσε ο Drosten.

Ο ιολόγος επεσήμανε επίσης ότι πιθανότατα δεν υπήρξε τόσο μεγάλος αριθμός ανεξάρτητων καταχωρίσεων της μετάλλαξης – για παράδειγμα απευθείας από την Ινδία – μετά τη Γερμανία. Στην Αγγλία, υπάρχει επίσης μια ελαφρώς διαφορετική δομή στον πληθυσμό με τις ασιατικές κοινότητες όπου εμφανίστηκε αρχικά ο ιός. "

Σε ένα τυχαίο δείγμα από τη Γερμανία, το ποσοστό νέων λοιμώξεων της μετάλλαξης - Δέλτα  κυμαινόταν σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch στο 6% - κάτι που δείχνει αύξηση σε σύγκριση με τις προηγούμενες εβδομάδες. Εντούτοις η τάση στον απόλυτο αριθμό ανιχνεύσεων μειώνεται.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Δέλτα είναι ήδη η κυρίαρχη μετάλλαξη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Παράταση στις επαναλαμβανόμενες συνταγές φαρμάκων που έχουν λήξει
FAMAR: Νέες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Το παραλήρημα ασθενών μετά από έμφραγμα επιδεινώνει την έκβασή τους