Τα παιδιά δεν είναι και οι πιο εύκολοι άνθρωποι στο να ικανοποιήσουμε τη γεύση μας. Για να είμαστε ειλικρινείς, τα παιδιά είναι πολύ περισσότερο "λευκός καμβάς" στις νέες γεύσεις σε σχέση με έναν ενήλικα, αλλά η παρουσία της ζάχαρης πρακτικά σε όλα τα τυποποιημένα προϊόντα κάνει τα παιδιά να την ζητούν από πολύ μικρά.

Κάπου εδώ είναι η θέση του γονιού να βρει τρόπους να κάνει το πρωινό πιο ενδιαφέρον για το παιδί του, αλλά και να του μάθει πως η υγιεινή διατροφή μπορεί να είναι και σούπερ νόστιμη. Και έχουμε μερικές πολύ ωραίες ιδέες για να το καταφέρετε αυτό.

  • Μια τέλεια επιλογή είναι ένα κουλούρι ολικής ή πολύσπορο, στο οποίο θα αλείψετε τραγανό φιστικοβούτυρο, και έπειτα θα κόψετε μια μπανάνα. Περιέχει πολύ καλές δόσεις και από τις τρεις αναγκαίες διατροφικές ομάδες, και είναι δύσκολο να μην αρέσει στο παιδί κάτι που έχει μπανάνα μέσα. Αν θέλετε να κάνετε το παιδί σας να εκτιμά και τις λεπτές διαφορές στην γεύση, σιγά-σιγά, ρίξτε στο φιστικοβούτυρο και μια πολύ μικρή πρέζα αλάτι.
  • Φτιάξτε μπάρες φρούτων χρησιμοποιώντας βρώμη, μέλι, ξηρούς καρπούς και cranberries, που έχουν πολλά αντιοξειδωτικά και θα κάνουν την μπάρα πιο ενδιαφέρουσα με την παράξενη, στυφή τους γεύση (η οποία θα εξισορροπείται από το μέλι και δεν θα ενοχλήσει το παιδί).
  • Να μια ιδέα που δοκιμάσαμε με μια ελαφρά καχυποψία, αλλά μας σόκαρε από το πόσο ταίριαζε: Μια πολύ λεπτή φέτα πολύσπορο ψωμί, τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά, και δύο φράουλες σε φετούλες. Βιταμίνες, ίνες, αντιοξειδωτικά, αλλά και λίγη πρωτεΐνη και ασβέστιο, για ενέργεια χωρίς περιττή ζάχαρη.
  • Αν το παιδί σας αγαπά το ζελέ, τότε μπορείτε να το ενσωματώσετε σε ένα γλυκό πρωινό, καθώς είναι πολύ χαμηλό σε θερμίδες και μπορείτε να το φτιάξετε χωρίς ζάχαρη. Συνδυάστε το με γιαούρτι και μερικά κομμάτια από φρούτα εποχής που αρέσουν στο παιδί σας - το μήλο, το ροδάκινο και τα κεράσια είναι τέλειες επιλογές.
  • Η ομελέτα είναι κάτι που φτιάχνεται μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά, και αν την εμπλουτίσετε με άφθονα λαχανικά (όπως μπρόκολο, πιπεριά, κολοκυθάκι ή ντοματίνια) θα γίνει ακόμα πιο χορταστική. Μην φοβάστε τον κρόκο, επίσης.
  • Δοκιμάστε να βοηθήσετε το παιδί σας να αγαπήσει τη βρώμη (που, εντάξει, είναι μία κάποια πρόκληση) μαγειρεύοντάς την με μήλο και άφθονη κανέλα. Φροντίστε να έχετε βράσει το μήλο από πριν για λίγο, ώστε να γίνει πολύ μαλακό. Μην το ξεφλουδίσετε, όμως, για να μην χάσει τις φυτικές του ίνες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η μοναξιά αυξάνει τον κίνδυνο θνητότητας σε επιζώντες από καρκίνο
CoViD-19: Συχνότερη η απώλεια όσφρησης μετά από μόλυνση με παραλλαγή Άλφα
Κεθεά Ήπειρος: Πρόγραμμα κατάρτισης ‘’Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά’’