O  πλανήτης φέτος θα αγοράσει εντομοαπωθητικά αξίας 6,9 δισ. δολ. όπως αποτυπώνει πρόσφατη έρευνα, τονίζοντας ότι η σχετική αγορά θα φτάσει τα 9 δισ. δολ μέχρι το 2026, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 5,6%. Η μετάδοση πολλών ασθενειών από τα κουνούπια αποτελεί το βασικότερο λόγο που ωθεί σε αυτή την άνοδο.

Με βάση τον τύπο που διατίθενται τα προϊόντα ψεκασμού, γνωστά ως σπρέι, προβλέπεται να αυξηθούν περισσότερο έως το 2026, συμβάλλοντας σε αυτό η ευκολία στη χρήση τους αλλά και το ότι δεν χρειάζονται επιπλέον συσκευές για να λειτουργήσουν.

Γεωγραφικά, η αγορά θα ενισχυθεί περισσότερο στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας Ειρηνικού, όπως η Κίνα, η Ινδία, η Ιαπωνία και η Ινδονησία, λόγω του υπερπληθυσμού που κατοικεί στην περιοχή . Εξαιτίας της μεγάλης πληθυσμιακής συγκέντρωσης, είναι και πιο εύκολη η μετάδοση ασθενειών από τα κουνούπια. Η ελονοσία, ο δάγκειος πυρετός, και η ιαπωνική εγκεφαλίτιδα είναι οι πιο συχνές ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια σε αυτές τις χώρες. 

Πολυεθνικές που ξεχωρίζουν στη συγκεκριμένη αγορά είναι οι SC Johnson & Son, Inc. (Αμερική), Reckitt Benckiser Group plc (Αγγλία), Henkel AG & Co. KGaA (Γερμανία), Spectrum Brands Holdings Inc. (ΗΠΑ), Godrej Consumer Products Limited (Ινδία), BASF SE (Γερμανία ), Natura & Co Holding SA (Βραζιλία), 3M Company (ΗΠΑ), Dabur India Ltd. (Ινδία), Jyothy Labs Limited (Ινδία), PelGar International (UK), AoGrand Group (Κίνα), Enesis Group (Ινδονησία),  Herbal Strategi (Ινδία),  Sawyer Products, Inc. (US) και Himalaya Global Holdings Ltd. (Ινδία) κ.λπ.

Πηγές:
marketsandmarkets

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα