"Θέλουμε να πειστεί όλο το προσωπικό να εμβολιαστεί, πρώτα από όλα για τη δική του την υγεία, γιατί βρίσκεται στη μάχη αλλά και για τη Δημόσια Υγεία".

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, την Τρίτη ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στην τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου.

Σύμφωνα με τον υπουργό, είναι πάρα πολύ σημαντικό να εμβολιαστούμε: "Ο εμβολιασμός είναι και για τον εαυτό μας και για την κοινωνία. Δεν υπάρχει τιμωρητική αντιμετώπιση όποιων δεν εμβολιάζονται", σημείωσε, για να επισημάνει:

Ο κ. Πλεύρης χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την ανάθεση του υπουργείου Υγείας από τον πρωθυπουργό, λέγοντας πως θα συνεχιστεί ένα επιτυχημένο έργο που έχει γίνει από τον Βασίλη Κικίλια, τον Βασίλη Κοντοζαμάνη και τη Ζωή Ράπτη. Ανέφερε τα εξής:

"Πριν 20 χρόνια, όταν έκανα το μεταπτυχιακό μου και το διδακτορικό μου πάνω στο δίκαιο της Υγείας, δεν θα περίμενα ότι θα βρισκόμουν κάποια στιγμή σε αυτήν εδώ τη θέση.  Και από αυτή τη θέση θα ήθελα να σας πω ότι θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό για να συνεχιστεί αυτό το έργο.

Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη και στη Μίνα Γκάγκα που είναι ένας άνθρωπος που προέρχεται από το σύστημα και έχει αγωνιστεί και είναι από τους μαχητές και τους αγωνιστές όλο αυτό το διάστημα".

Αναφέρθηκε και στις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, σημειώνοντας πως έχουν εξαγγελθεί και λόγω του κορωνοϊού υπήρχε πρόβλημα ως προς τη συνολική τους υλοποίηση: "Οπωσδήποτε, και αυτές τώρα θα συνεχιστούν".

Γκάγκα

Η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, τόνισε πως έχουμε δρόμο μπροστά μας, γιατί η πανδημία είναι ακόμη εδώ:

"Είναι όμως και ένα σημαντικό μέλημα επίσης η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, έτσι ώστε όλοι οι άνθρωποι να έχουν ακριβώς αυτό που θέλουν, στον τόπο που ζουν για τις πρώτες βοήθειες και σε πολύ καλά κέντρα για τα πιο εξειδικευμένα πράγματα.

Νομίζω ότι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Συνεργαζόμενοι όλοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε και να πάμε ακόμα καλύτερα και να έχουμε ένα σύστημα Υγείας που θα έχουμε εμπιστοσύνη όλοι, όπως έχουμε τώρα. Και θα έχουμε πραγματικά συνθήκες νοσηλείας καλές, πρωτοβάθμια υπηρεσία υγείας καλή".

Ευχαρίστησε τον Μάριο Θεμιστοκλέους για αυτό το εκπληκτικό πρόγραμμα των εμβολιασμών και την καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου.

Κικίλιας

Ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε πως το υπουργείο Υγείας τον σημάδεψε ανεξίτηλα πολιτικά και ανθρώπινα. Ευχήθηκε στον νέο υπουργό, καλή επιτυχία και δήλωσε πως θα τον στηρίξουν δυνατά, σθεναρά σε όλη αυτή την προσπάθεια την οποία θα κάνει. Υπογράμμισε, επίσης, τα εξής:

"Θέλω να πω ένα μεγάλο 'ευχαριστώ' σε όλους μέσα από την καρδιά μου και φυσικά έπεται συνέχεια. Και βέβαια δεν το συζητάω, έχω υπηρετήσει ένα μαζικό άθλημα, το μπάσκετ, για πολλά - πολλά χρόνια, πιστεύω στο ομαδικό παιχνίδι. Υπουργέ, είμαστε εδώ να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε σε ό,τι χρειάζεται".

Κοντοζαμάνης

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την τιμή που τού έκανε όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τη στιγμή που τον εμπιστεύθηκε για τη θέση του υφυπουργού και στη συνέχεια του αναπληρωτή υπουργού Υγείας:

"Έχω μία διαδρομή στο χώρο της Υγείας, αλλά σίγουρα δώσαμε μια μάχη, μπήκαμε σε αυτή τη μάχη χωρίς προϋπηρεσία, θα έλεγα, και νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε επαρκώς και αυτός είναι και ο λόγος που αισθάνομαι υπερηφάνεια κατ’ αρχάς,  γιατί όλοι μαζί δώσαμε αυτή τη μάχη. Δεν είναι μόνο θέμα πολιτικής ηγεσίας. Όλοι οι συνεργάτες μας, όλα τα στελέχη του υπουργείου Υγείας, η κεντρική υπηρεσία, όλες οι δομές στα νοσοκομεία, όλοι οι υγειονομικοί, το λέμε και το εννοούμε".

Ράπτη

Ο υφυπουργός Ζωή Ράπτη ευχήθηκε καλή επιτυχία στον υπουργό και την αναπληρώτρια και ευχαρίστησε θερμά τον απερχόμενο υπουργό, για τον πραγματικά πρωτόγνωρο αγώνα που έδωσε για να στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για την εμπιστοσύνη του, την υποστήριξή του και την ηγεσία του στο υπουργείο Υγείας.

Ευχαρίστησε και τον απερχόμενο αναπληρωτή υπουργό για τη συνεργασία τους μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη δημόσια υγεία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ECDC: Δέκα φορές περισσότερα κρούσματα κοκκύτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Οργανοειδή εγκεφάλου υπόκεινται σε γονιδιακή θεραπεία [μελέτη]
ΟΕΝΓΕ: Καταγγελίες για τη στάση υπουργού, διοικήσεων σε Λέσβο, Λακωνία και Καβάλα