Νέα διάσταση παίρνει το θέμα με τη χορήγηση πιστοποιητικών - μαϊμού για εμβολιασμό κατά της CoViD. Η Άννα Μαστοράκου αποκάλυψε τη Δευτέρα πως γιατροί πιέζονται, προκειμένου να εκδώσουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης.

Μιλώντας στο Mega, η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) τόνισε πως "υπάρχει πίεση σε γιατρούς και υγεινομικούς για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, αλλά και πλαστά θετικά τεστ για να αποφύγει κάποιος τον εμβολιασμό".

Όπως είπε, "τα κέντρα διενεργούν τα τεστ και καταγράφουν στο μητρώο CoviD το αποτέλεσμα, άρα ο ενδιαφερόμενος ανάλογα με το αποτέλεσμα έχει και το αντίστοιχο αποτέλεσμα. Υπάρχουν πολίτες που πιέζουν γιατρούς, κέντρα για ψευδές θετικό rapid test έναντι αμοιβής", εξήγησε.

"Έχει καταγγελθεί από γιατρούς", υπογράμμισε.

Σημείωσε πως η αμοιβή είναι 100 έως 200 ευρώ για την έκδοση ψευδούς θετικού τεστ, ώστε να βγει το πιστοποιητικό νόσησης και να αποφεύγεται ο εμβολιασμός για έξι μήνες.

Ο ιατρικός κόσμος αρνείται - είπε - αλλά η πίεση είναι πολύ μεγάλη και μπορεί κάπου κάποιος γιατρός να έχει ενδώσει.

"Υπάρχουν καταγγελίες στην Καβάλα, την Πάτρα και σε πάρα πολλές περιοχές, Χαλκίδα, Δράμα. Έχει ξεκινήσει έρευνα. Υπάρχουν αναφορές που μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Υπάρχουν και αναφορές ότι αντιεμβολιαστές έχουν παρεισφρήσει σε γραμμές εμβολιαστικών κέντρων", πρόσθεσε.

"Υπάρχουν αντιμεβολιαστές που το κάνουν για ιδεολογικούς λόγους κι άλλοι που το κάνουν με χρηματικά κίνητρα", εξήγησε.

Πηγές:
Mega

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη