Καταλυτικό ρόλο θα διαδραματίσει ο εμβολιασμός των παιδιών 12 έως 17 ετών, εκτιμά ο Σωτήρης Τσιόδρας, σημειώνοντας πως και τα τρία παιδιά του - που είναι σε αυτές τις ηλικίες - έχουν εμβολιαστεί.

Κατά τη διάρκεια τη σημερινής τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού με εκπροσώπους ιατρικών φορέων, ο καθηγητής υπογράμμισε πως ο εμβολιασμός των παιδιών θα συμβάλλει σημαντικά στον έλεγχο της επιδημίας και στην σταδιακή αυτορρύθμιση και συνέχιση της κοινωνικής ζωής.

"Είμαστε σε μία εποχή όπου περίπου το 100% των στελεχών που κυκλοφορούν είναι η μετάλλαξη Δ. Η επιστημονική μας ομάδα αναλύει όλες τις πληροφορίες που εισρέουν από το εξωτερικό", είπε ο κ. Τσιόδρας, για να σημειώσει:

"Φυσικά, αυτή η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δ αφορά και τα παιδιά μας και για αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία τώρα που ανοίγουν τα σχολεία να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης έναντι της διασποράς του ιού και στα σχολεία. Μαθηματικές εκτιμήσεις υπολογίζουν ότι μπορεί να κατεβάσει κανείς την πιθανότητα διασποράς στα σχολεία κοντά στο 10% (πολύ σημαντική μείωση της διασποράς δηλαδή και περιορισμό της σε ένα πολύ μικρό ποσοστό παιδιών) με τη μάσκα, το testing και φυσικά ακόμα περισσότερο και με τον εμβολιασμό των ομάδων της οποίας αυτός συστήνεται".

Τέλος, ο καθηγητής ανέφερε ότι και τα τρία παιδιά του που είναι σε αυτές τις ηλικίες έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Δημ.Κ.