Το ένα τρίτο των ανθρώπων, αναφέρουν ότι έχουν τουλάχιστον ένα σύμπτωμα, 2 μήνες μετά από θετικό αποτέλεσμα σε τεστ για τον κορωνοιό.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην εβδομαδιαία έκθεση της 17ης Σεπτεμβρίου, του U.S. Centers for Disease Control and Prevention (Morbidity and Mortality Weekly Report.)

Ο Kyle Yomogida, του Long Beach Department of Health and Human Services στην Καλιφόρνια, πήρε συνέντευξη από δείγμα 366 ανθρώπων 18 ετών και άνω που είχαν θετικό τεστ για SARS-CoV-2, από τον Απρίλιο έως τις 10 Δεκεμβρίου 2020 για να εντοπιστούν τάσεις στις  μετέπειτα οξείες συνέπειες.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι 2 μήνες μετά το θετικό αποτέλεσμα στο τεστ, το ένα τρίτο όσων ρωτήθηκαν ανέφεραν ότι είχαν τουλάχιστον ένα σύμπτωμα, με υψηλότερες πιθανότητες για  μετέπειτα οξείες συνέπειες σε όσους ήταν μεταξύ 40 - 54 ετών, ήταν γυναίκες και όσους είχαν προυπάρχουσες νόσους.

Σε σύγκριση με άλλες εθνικές ομάδες, οι έγχρωμοι είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να αναφέρουν δύσπνοια και μυαλγία/ αρθραλγία. Υψηλότερα νούμερα συνεπειών αναφέρθηκαν επίσης από ανθρώπους 40 ετών και άνω, που ήταν γυναίκες, έγχρωμες ή είχαν προυπάρχουσες παθήσεις.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Φόρουμ Δελφών: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ατμομηχανή επενδύσεων και καινοτομίας
Σοβαρός ο αντίκτυπος από το κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής του ΠΑΓΝΗ
ΠΦΣ προς τους φαρμακοποιούς: Μείνετε στα 5 ευρώ ανά εμβολιασμό - Μη γίνει ό,τι με τα rapid tests