Πολλοί άνθρωποι έχουν ευαίσθητο δέρμα. Δέρμα που ερεθίζεται και κοκκινίζει εύκολα ή που ξεραίνεται εύκολα. Τι πρέπει να γνωρίζουμε όμως για τη φροντίδα της ευαίσθητης επιδερμίδας, και ποια είναι τα λάθη που μπορεί να κάνουμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε;

Προσοχή στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε

Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες αποσμητικών, καλλυντικών και κρεμών, ώστε όλες να γράφουν πως είναι κατάλληλες για ευαίσθητη επιδερμίδα. Ένας απλός γενικός κανόνας είναι πως όσο λιγότερα συστατικά έχει ένα προϊόν, τόσο πιο απαλό για το δέρμα μας.

Προσοχή στα καθαριστικά σπιτιού

Τα περισσότερα περιέχουν πολύ σκληρά χημικά που μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στην επιδερμίδα σας. Φοράτε πάντα γάντια και ίσως και μακριά μανίκια.

Μην κάνετε πολλή ώρα ντους

Το νερό - ειδικά αν είναι ζεστό - απομακρύνει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας και μπορεί να την αφήσει πιο αφυδατωμένη από πριν. Μην κάνετε ντους για πολλή ώρα, και μετά χρησιμοποιήστε μια καλή ενυδατική κρέμα. Και προσπαθήστε να αγοράζετε αφρόλουτρο χωρίς έντονα αρώματα και χρωστικές, επειδή επίσης μπορεί να σας ερεθίσουν την επιδερμίδα.

Μην κάνετε απολέπιση

Η απολέπιση δεν είναι απαραίτητη για να καθαρίσουμε την επιδερμίδα, και αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα έχει αρνητικά αποτελέσματα πάνω σας.

Μην το παρακάνετε με το μακιγιάζ

Πέραν του ότι πρέπει να προσέχετε τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε - και ιδανικά να τα τεστάρετε από πριν για να δείτε αν θα αντιδράσει αρνητικά το δέρμα σας - είναι καλή ιδέα για επιλέγετε μη αδιάβροχα προϊόντα, καθώς έχουν πιο ελαφριά σύσταση.

Επιλέξτε κατά βάση βαμβακερά ρούχα

Τα υπόλοιπα υφάσματα μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας με πολλούς τρόπους - είτε με έντονη τριβή είτε παγιδεύοντας περιττή υγρασία.

Κόψτε το κάπνισμα

Δεν υπάρχει πλευρά της υγείας μας που να μην επιδεινώνεται με το κάπνισμα, και η ευαίσθητη επιδερμίδα είναι ακόμα πιο εύκολο να επηρεαστεί από τον καπνό. Αυτό είναι ακόμα πιο έντονο σε άτομα που πάσχουν από ψωρίαση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια