Σε αναμονή για τις συστάσεις των διεθνών Οργανισμών για τη χορήγηση επαναληπτικής δόσης σε όσους έχουν κάνει το μονοδοσικό της Johnson & Johnson, βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές.

Το πιθανότερο είναι πως θα λάβουν εμβόλιο mRNA (Pfizer) ή το μονοδοσικό Johnson & Johnson.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε τη Δευτέρα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου.

Η καθηγήτρια αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό κατά της γρίπης, λέγοντας πως δεν υπάρχει πρόβλημα με την παράλληλη χορήγηση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού και της γρίπης.

Το ότι ο ιός της γρίπης δεν κυκλοφόρησε την περασμένη χρονιά - είπε - δεν πρέπει να μάς δημιουργεί εφησυχασμό.

Ανέφερε ότι όσοι έχουν κάνει μία ή δύο δόσεις και έχουν νοσήσει, δεν χρειάζονται τρίτη δόση.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι η χώρα μας είναι προγραμματισμένο να λάβει φέτος 27,576 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της CoViD.

Όπως είπε, η χώρα μας έχει δωρήσει 1,54 εκατομμύριο δόσεων AstraZeneca σε δέκα χώρες: ΑλβανίαΣκόπιαΒοσνία ΕρζεγοβίνηΛιβύηΚένυα, Αίγυπτος, ΟυκρανίαΙορδανίαΡουάντα και Τυνησία

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού τρίτης δόσης σε άτομα άνω των 60 ετών και στους υγειονομικούς, 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις Περιφερειακές Ενότητες με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης, οι οποίες είναι οι: Αρκαδία, Σέρρες, Ξάνθη, Ηλεία, Πέλλα, Φωκίδα, Ευρυτανία, Δράμα, Δυτική Αττική, Πιερία και Κιλκίς.

Δημ.Κ. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα