Ετοιμη να υποβάλει στοιχεία για τις επιπτώσεις του εμβολίου Covid-19 σε άτομα ηλικίας 5 έως 11 ετών στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αυτήν την εβδομάδα είναι η Pfizer, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

'Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Albert Bourla δήλωσε στο This Week του ABC ότι τα δεδομένα θα υποβληθούν σε «ημέρες, όχι εβδομάδες», προσθέτοντας: «Εναπόκειται στoν FDA να είναι σε θέση να ελέγξει τα δεδομένα και να εγκρίνει ή όχι». Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία δήλωσε ότι το εμβόλιό της είναι ασφαλές για παιδιά.

Ο Bourla είπε επίσης ότι αναμένει πως οι ΗΠΑ θα είναι σε θέση να «επιστρέψουν στην κανονική ζωή» μέσα σε ένα χρόνο, με τη βοήθεια ετήσιων εμβολίων, αλλά πρόσθεσε ότι ο κόσμος θα πρέπει ακόμη να είναι σε επιφυλακή για την εμφάνιση νέων μεταλλάξεων.

Η καμπάνια των ΗΠΑ για την κυκλοφορία ενός τρίτου ενισχυτικού εμβολιασμού σταμάτησε την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές ψήφισαν την έγκριση της δόσης μόνο για συγκεκριμένες ομάδες και όχι για όλους άνω των 18 ετών, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden.

Πηγές:
euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;