Ένας ηλιακός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μια «έξυπνη» στάση λεωφορείων που λειτουργεί με το φως της ημέρας, εφαρμογές με φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς που κατασκευάζονται στην Ελλάδα, παρουσιάζονται στις 11 και 12 Οκτωβρίου στην Αθήνα , στο ξενοδοχείο Divani Caravel στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου «Green Flexible & Printed Electronics» .

Παράλληλα, στο πλαίσιο της Έκθεσης Καινοτόμων Προϊόντων στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου (11&12 Οκτωβρίου ξενοδοχείο Divani Caravel), η εταιρεία BL Nanobiomed (https://bl-nanobiomed.com) παρουσιάζει τα υψηλής ευαισθησίας rapid tests που όχι μόνο ανιχνεύουν τον κορονοϊό, αλλά και την ποσότητα του ιικού φορτίου που υπάρχει στον οργανισμό, όπως και τις μάσκες υψηλής προστασίας με ειδικό νανοφίλτρο που δεσμεύουν τον κορονοϊό.

Στόχος του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου& Έκθεσης, (11 και 12 Οκτωβρίου Αθήνα), είναι να φέρει σε επαφή βασικούς βιομηχανικούς παίκτες σε διεθνές επίπεδο, τελικούς χρήστες, επιχειρηματίες, επενδυτές, κορυφαίους επιστήμονες, μηχανικούς, διαμορφωτές πολιτικών, πολιτικούς και εκπροσώπους από τις εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς αρχές για να συζητήσουν , να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν νέες επιχειρήσεις και να διαμορφώσουν τη στρατηγική και πολιτική στον πολλά υποσχόμενο και ραγδαία εξελισσόμενο τομέα των Πράσινων, Εύκαμπτων και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών, με τζίρο εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρ .
Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Βραβεύσεις
 
Με σκοπό την ενίσχυση της καινοτομίας, στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου, θα βραβευθούν νεοσύστατες επιχειρήσεις και οι μικρομεσαίες εταιρείες που αναπτύσσουν πετυχημένα νέα προϊόντα και λύσεις στον τομέα των Εύκαμπτων Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών.
Παράλληλα θα εκτεθούν καινοτόμες δράσεις στον τομέα της έρευνας και θα παρουσιαστούν χρηματοδοτούμενα ερευνητικά έργα οργανισμών, ερευνητικών ινστιτούτων και ακαδημαϊκών εργαστηρίων στον τομέα των FPE .
 
Έκθεση Καινοτόμων Εφαρμογών

Στη διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί έκθεση καινοτόμων εφαρμογών που αλλάζουν σταδιακά τη ζωή στις σύγχρονες πόλεις.
Η ελληνική εταιρεία ΟΕΤ ( https://oe-technologies.com/) που βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας καινοτομίας στον τομέα των εύκαμπτων οργανικών ηλεκτρονικών και των φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς παρουσιάζει νέες εφαρμογές που αλλάζουν την καθημερινότητα στις σύγχρονες πόλεις.    
 
Ηλιακό πάρκινγκ
 
Το ηλιακό πάρκινγκ- σκέπαστρο παραγωγής ενέργειας και φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων (OPV Solar Parking and Charging EV), διαθέτει συστήματα ασφάλειας με κάμερες και φωτισμό.
Τα οργανικά Φωτοβολταϊκά (OPVs), τα οποία είναι τοποθετημένα στην οροφή του παράγουν ενέργεια  από διάχυτο φως και χαμηλό φωτισμό, είναι κατασκευασμένα σε εύκαμπτα υποστρώματα, με προδιαγραφές σύγχρονης σχεδίασης, φιλικά στο περιβάλλον και από ανακυκλώσιμα υλικά.
 
Έξυπνη στάση λεωφορείων

Η ενεργειακά αυτόνομη στάση, όπως είναι η επίσημη ονομασία της, είναι εξοπλισμένη με εκτυπώσιμα οργανικά φωτοβολταϊκά τα οποία καλύπτουν τον καμπυλωτό θόλο της στάσης, παράγοντας ενέργεια από το διάχυτο φως. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στους δημότες-επιβάτες, προφυλασσόμενοι από τις UV υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, να φορτίζουν το κινητό τηλέφωνό τους κατά το διάστημα αναμονής του λεωφορείου έχοντας στη διάθεσή τους θύρες USB.

Καθώς η ενέργεια προέρχεται από το φως της ημέρας και όχι μόνο από το φως του ήλιου η στάση τροφοδοτείται  όλο το 24ωρο.

Τις βραδινές ώρες φωτίζεται με   φωτισμό LED, ενώ παράλληλα μπορεί να τροφοδοτήσει κατ επιλογή του δήμου ρούτερ για WiFi, μετεωρολογικό σταθμό, κ.ά. Κι όλα αυτά επιτυγχάνονται με τη χρήση της νανοτεχνολογίας, με όλα τα υλικά να είναι ανακυκλώσιμα.

Οι «έξυπνες» στάσεις λεωφορείων ήδη λειτουργούν σε δήμους της χώρας, καθώς η εγκατάστασή τους μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τα αναπτυξιακά προγράμματα «Φιλόδημος», «Αντώνης Τρίτσης», και άλλα έργα του ΕΣΠΑ, και του ταμείου ανάκαμψης..

HOPE-A

Το 11ο Διεθνές Συνέδριο Green Flexible & Printed Electronics διοργανώνεται από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας ltfn  (http://www.ltfn.gr/conference/)  και τον Σύνδεσμο HOPE-A.
Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών και εκτυπωμένης ενέργειας (HOPE-A www.hope-a.gr) με περισσότερα από 30 μέλη σε όλη την Ελλάδα και με συνεργασίες με αντίστοιχους συνδέσμους από όλο τον κόσμο, συμβάλλει αποφασιστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της βιομηχανίας, δημιουργώντας τα κατάλληλα δίκτυα και υποδομές, υιοθετώντας νέες τεχνολογίες, ενσωματώνοντας την καινοτομία και την τεχνογνωσία στον επιχειρηματικό κλάδο και δημιουργώντας συνέργειες στην Ελλάδα και το εξωτερικό «χτίζοντας» ένα καινοτόμο οικοσύστημα εξωστρέφειας.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών, του Δήμου της Αθήνας και του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα του Συνεδρίου: www.ltfn.gr/conference 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κίνδυνος μετάδοσης κορωνοϊού σε ταξίδι με αεροπλάνο
Πού βρίσκονται οι πιο θεριακλήδες στον κόσμο
Άδ. Γεωργιάδης: Συμφωνία με γιατρούς τριών πόλεων - Τι ανακοίνωσε στη Βουλή