Σύμφωνα με νέα αξιολόγηση του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI), οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στη Γερμανία είναι πιθανώς υψηλότεροι σε αριθμό συγκριτικά με ότι έχει καταγραφεί στις στατιστικές αναφοράς.

Οι ενήλικες έχουν ήδη εμβολιαστεί τουλάχιστον μία φορά σε ποσοστό 84% και μέχρι 80% έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με την τρέχουσα έκθεση της RKI που είχε καταληκτική ημερομηνία την 5η Οκτωβρίου.

Αυτό αντιστοιχεί σε πέντε ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού (περίπου 3,5 εκατ. άνθρωποι)  σε σύγκριση με τις επίσημες εκθέσεις των οργανισμών εμβολιασμού.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας, Jens Spahn (CDU), μίλησε για "πραγματικά καλά νέα" και δεν θεωρεί πλέον απαραίτητη την χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους σε αντίθεση με τους εσωτερικούς, όπου οι κανόνες προστασίας παρέμειναν σημαντικοί.

Η εκστρατεία εμβολιασμού είναι "ακόμα πιο επιτυχημένη από ό, τι είχε θεωρηθεί προηγουμένως", δήλωσε ο Spahn αναφορικά με τις αξιολογήσεις του RKI. "Αυτό μας προσφέρει πρόσθετη ασφάλεια για το φθινόπωρο και το χειμώνα. Με σύνεση θέλουμε να επιστρέψουμε βήμα προς βήμα στην ελευθερία και την κανονικότητα", είπε ο Υπουργός Υγείας

"Βάση των σημερινών στοιχείων, δεν θα υπάρξει ανάγκη για περαιτέρω περιορισμούς", δήλωσε ο Spahn ενόψει του φθινοπώρου και του χειμώνα. "Ωστόσο, οποιοσδήποτε περαιτέρω εμβολιασμός αυξάνει την ασφάλεια και συμβάλλει σε ταχύτερη επιστροφή στην κανονικότητα.

Με βάση τον συνολικό  πληθυσμό, σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία, το 65% ή 54 εκατ. άνθρωποι έχουν πλέον εμβολιαστεί πλήρως με τη δεύτερη δόση, ενώ 56,8 εκατ. (68,4%) με την πρώτη.  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;