Πρόκειται για ενιαίο τεστ της εταιρείας PerkinElmer -PKamp Respiratory SARS-CoV-2 RT-PCR Panel 1- που μπορεί να ανιχνεύσει και να διαφοροποιήσει τους ιούς μεταξύ SARS-CoV-2, γρίπης Α, γρίπης Β και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV). Τα δείγματα για το τεστ απομονώνονται από ρινοφαρυγγικά επιχρίσματα, πρόσθια ρινικά επιχρίσματα και επιχρίσματα μεσαίου στροβιλισμού.

Οπως δήλωσε ο Arvind Kothandaraman, διευθύνων σύμβουλος  στο PerkinElmer "Το νέο τεστ θα βοηθήσει στην ανακούφιση της σύγχυσης που προκύπτει από παρόμοια συμπτώματα που προκαλούνται από αυτές τις λοιμώξεις και θα μειώσει την περαιτέρω πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας."

Οι λοιμώξεις COVID-19, γρίπης και RSV είναι συχνά δύσκολο να διακριθούν μεταξύ τους μόνο με βάση τα συμπτώματα και καθένας από τους ιούς είναι εξαιρετικά μεταδοτικός. Οι κατευθυντήριες γραμμές του CDC ενθαρρύνουν τα εργαστήρια που εκτελούν δοκιμές COVID-19 να υιοθετήσουν μια συνδυαστική μέθοδο για τον εντοπισμό και τη διάκριση μεταξύ των ιών SARS-CoV-2 και γρίπης. 

Σύμφωνα με τον PerkinElmer, η δοκιμασία PKamp Respiratory SARS-CoV-2 RT-PCR Panel 1 στοχεύει σε 2 συγκεκριμένες γονιδιωματικές περιοχές του SARS-CoV-2: το νουκλεοκαψιδικό γονίδιο και το ORF1ab . Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι ο προσδιορισμός χρησιμοποιεί ένα σύστημα πρόληψης μεταφοράς dUTP/UNG για την αποφυγή ψευδώς θετικών δειγμάτων.

Πηγές:
Pharmacytimes

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα