Έκκληση προς τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας που παραμένουν ανεμβολίαστοι να κάνουν το εμβόλιο και να καλύψουν την υστέρηση που παρουσιάζει αυτή η περιοχή της χώρας, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Θεσσαλονίκη, όπου μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, εγκαινίασαν το Παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας και το Παγκόσμιο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών της εταιρείας.

"Η Θεσσαλονίκη, η οποία σήμερα φιλοξενεί έναν πρωτοπόρο στη μάχη κατά του COVID οφείλει να τον τιμήσει, καλύπτοντας την καθυστέρηση που δυστυχώς παρουσιάζει μαζί με την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα στους εμβολιασμούς", είπε στην τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Όλα τα στοιχεία δείχνουν και το έχουμε πει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους ότι οι ανεμβολίαστοι σήμερα είναι οι πρώτοι στόχοι του κορωνοϊού. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και ας κάνουμε βίωμά μας αυτό για το οποίο μίλησε και ο Αλμπερτ πριν, πρώτα η επιστήμη. Να δώσουμε το λόγο πραγματικά στους επιστήμονές μας, οι οποίοι με κάθε τρόπο μας λένε ότι πρέπει να εμβολιαστούμε για να μπορέσουμε πρώτα και πάνω από όλα να είμαστε εμείς ασφαλείς".

Ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αμέσως μετά την επιστροφή του στην Αθήνα θα κάνει την 3η δόση του εμβολίου, σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών, επεσήμανε πως το εμβόλιο είναι δώρο της επιστήμης που δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητο.

"Όταν σήμερα, δυστυχώς στη χώρα μας πεθαίνουν ακόμα 20, 30, 40 άνθρωποι κάθε μέρα και η συντριπτική πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι, είναι πραγματικά, δεν είναι απλά κρίμα, είναι ένα δράμα. Γιατί θα μπορούσαν πάρα πολλοί από αυτούς τους θανάτους να είχαν αποφευχθεί αν κάναμε την απλή κίνηση, την απλή επιλογή, να πάμε έστω και τώρα να εμβολιαστούμε", τόνισε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα