Ο πρώην επικεφαλής του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) Scott Gottlieb, κάνει έκκληση για "επείγουσα έρευνα"» μιας μετάλλαξης της Δέλτα, γνωστή ως Δέλτα plus μετά από μια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη Μεγάλη Βρετανία.

"Χρειαζόμαστε επείγουσα έρευνα για να βρούμε αν αυτή η 'Δέλτα plus' είναι πιο μεταδοτική, μπορεί μερικώς να διαφεύγει", έγραψε στο Twitter.

"Δεν υπάρχει ξεκάθαρη ένδειξη ότι είναι ιδιαίτερα πιο μεταδοτική, αλλά πρέπει να εργαστούμε ώστε να χαρακτηρίσουμε πιο γρήγορα, αυτή και άλλες νέες μεταλλάξεις. Εχουμε τα εργαλεία".

Οι παραπάνω επισημάνσεις έρχονται καθώς η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε την Κυριακή τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων από τα μέσα Ιουλίου, όταν άρθηκαν σχεδόν όλοι οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί για τον έλεγχο της πανδημίας.

Οι εβδομαδιαίοι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 800 την εβδομάδα τις τελευταίες έξι, υψηλότεροι από άλλες μεγάλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Δέλτα plus περιλαμβάνει την μετάλλαξη Κ417Ν, που δημιουργεί ανησυχία, επειδή σχετίζεται με αυξημένο ρίσκο επαναμόλυνσης. Βρετανοί ερευνητές υποστήριξαν στα τέλη Ιουνίου ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η πρόσθετη μετάλλαξη είναι πιο ανησυχητική.

Ο Gottlieb που εργάζεται στο διοικητικό συμβούλιο της Pfizer, ήταν επικεφαλής του FDA μεταξύ του 2017 και του 2019.

ΠΗΓΗ: Euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Και τώρα...αγωνιζόμαστε" - Από το σοκ της διάγνωσης, στη μάχη με τον καρκίνο
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ