Μεγάλη αύξηση καταγράφηκε στα αστικά λύματα και των τεσσάρων πόλεων της Κρήτης και στην Πάτρα, καταγράφεται την εβδομάδα από τις 18 έως τις 24 Οκτωβρίου, ενώ αυξητικές είναι οι τάσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας. 

Στην ανάλυση του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του κορωνοϊού, που λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ και περιλαμβάνεται στη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του Οργανισμού, αναφέρονται τα εξής: 

"Παρατηρήθηκαν αυξητικές μεταβολές, σε σχέση με την εβδομάδα 11 έως 17 Οκτωβρίου 2021, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των δέκα από τις δώδεκα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Οι καθαρά αυξητικές τάσεις κυμάνθηκαν από +33% στη Θεσσαλονίκη έως +247% στον Άγιο Νικόλαο, ενώ οριακές αυξήσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής (+11%) και στον Βόλο (+14%).

Οριακές μειώσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στην Ξάνθη (-18%) και στα Ιωάννινα (-27%).

Ποσοστιαία μεταβολή μέσου εβδομαδιαίου ιικού φορτίου

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ - ΠΟΛΗ ΠΟΣΟΣΤΟ
Αττική +11%
Θεσσαλονίκη +33%
Λάρισα +60%
Βόλος +14% 
Ηράκλειο  +109% 
Χανιά +200% 
Ρέθυμνο +118% 
Άγιος Νικόλαος +247%
Πάτρα +139%
Ξάνθη -18%
Ιωάννινα  -27% 
Αλεξανδρούπολη  +35% 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα