Για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ώστε να καταπολεμηθεί η διασπορά του ιού , έκανε λόγοο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Μιλώντας στον Σκάι, εξήγησε πως, αν στη χώρα μας δεν επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, τότε θα ζήσουμε πολύ δύσκολες στιγμές.

Ανέφερε πως μία τέτοια επιλογή θα ήταν πιο έξυπνη από την επιβολή ενός lockdown. "Υπέρ του εμβολίου, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας είναι κενά λόγια. Υπάρχει ένα κομμάτι που δεν πείθεται από τους επιστήμονες", συμπήρωσε ο ίδιος

Δυσοίωνη ήταν και η πρόβλεψη του καθηγητή για την επόμενη μέρα της πανδημίας, εκφράζοντας την σιγουριά του ότι θα υπάρξει επιδημιολογική επιβάρυνση.

Παράλληλα, σχολίασε πως είναι τρομερό το γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μαςδεν επηρεάζονται από τους 30 με 50 νεκρούς καθημερινά.

Ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε πως στην χώρα μας έχουμε χάσει 120 νέους (κάτω των 39 ετών), νούμερο το οποίο χαρακτήρισε ως τραγικό. "Τώρα που έχουμε το εμβόλιο δεν πρέπει να χάσουμε άλλον", πρόσθεσε

Tόνισε, τέλος, πως η νοσηλεία σε ΜΕΘ είναι μια εμπειρία τραγική και ότι εκείνος ήταν από τους τυχερούς καθώς ένα 30% - 40% που εισάγεται δεν καταφέρνει να επιβιώσει.

Πηγές: Σκάι