Ισχυρή είναι η πίεση της πανδημίας στα νοσοκομεία, με πολλές από τις ΜΕΘ CoViD να παραμένουν πλήρεις, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), από τις 510 κλίνες ΜΕΘ CoViD που λειτουργούν σε ολόκληρη τη χώρα, 377 είναι καλυμμένες. Τον περασμένο Απρίλιο, στην κορύφωση του τρίτου κύματος, λειτουργούσαν 973 κλίνες (κανονικές, προσωρινές, αυτοσχέδιες).

Από την ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζονται ως "κόκκινες" περιοχές - από πλευράς διαθεσιμότητας ΜΕΘ - οι εξής:

  • Θεσσαλία: Δεν υπάρχει κενή θέση νοσηλείας. Στο νοσοκομείο Τρικάλων είναι πλήρεις και οι 7 κλίνες ΜΕΘ, στον Βόλο και οι 8, στο Πανεπιστημιακό Λάρισας και οι 16, στο Γενικό Λάρισας και οι 8.
  • Στερεά Ελλάδα: Δεν υπάρχει κενή θέση νοσηλείας. Στη Χαλκίδα είναι πλήρεις και οι 12 κλίνες και στη Λαμία και οι 6.
  • Δυτική Μακεδονία: Στην Κοζάνη είναι πλήρεις και οι 3 θέσεις νοσηλείας και στην Πτολεμαϊδα και οι 5.
  • Θεσσαλονίκη: Στο "Παπανικολάου" είναι καλυμμένες και οι 30 κλίνες ΜΕΘ, στο ΑΧΕΠΑ και οι 15, στο "Ιπποκράτειο" και οι 15, στο "Παπαγεωργίου" και οι 12 και στο "Άγιος Δημήτριος" είναι καλυμμένες 8 στις 11.
  • Κεντρική Μακεδονία: Στην Έδεσσα είναι καλυμμένες και οι 3 θέσεις, στα Γιαννιτσά και οι 6, στη Βέροια οι 4 από τις 6, στις Σέρρες και οι 10 και στη Χαλκιδική οι 3 από τις 5.
  • Ήπειρος: Στο "Χατζηκώστα" Ιωαννίνων είναι ελεύθερη η μία διαθέσιμη κλίνη και στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων είναι καλυμμένες οι 6 στις 7.
  • Δυτική Ελλάδα: Στο "Άγιος Ανδρέας" της Πάτρας είναι καλυμμένες 2 στις 6 θέσεις και στο Πανεπιστημιακό Ρίου οι 8 στις 13.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας