Με αφορμή την πανελλήνια ημέρα δωρεάς οργάνων και μεταμοσχεύσεων, σήμερα 1 Νοεμβρίου, γίνεται γνωστό ότι ο σύλλογος Ασθενών και Φροντιστών με Πνευμονική Υπέρταση τιμήθηκε με το δεύτερο βραβείο για τη συμμετοχή του σε διαγωνισμό, με σκοπό την εύρεση και ανάπτυξη εργαλείων για την εξυπηρέτηση της κοινότητας των μεταμοσχευμένων ασθενών.

Το διαγωνισμό οργάνωσε ο ESOT – Πανευρωπαϊκός Οργανισμός Μεταμόσχευσης Οργάνων κατά τη διάρκεια των μηνών Ιούνιο μέχρι και Οκτώβρη. Η ιδέα που κατέθεσε ο σύλλογος σε συνεργασία με γιατρούς από άλλες χώρες του κόσμου, αφορά τη δημιουργία μιας μοναδικής εφαρμογής (application) που θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις μεταμοσχεύσεις οργάνων και τις δωρεές τους. Η εφαρμογή αυτή βρίσκεται προς το παρόν σε στάδιο ανάπτυξης (developing) και ευελπιστούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να είναι διαθέσιμη.

Προσθέστε το iatronet.gr στο Discover

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΠΑΕ: Η ψυχική υγεία είναι δικαίωμα όλων
Φυσικοθεραπευτές: Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2026 – Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Η Φυσικοθεραπεία στην Ψυχική Υγεία»
Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, 10 Οκτωβρίου: Πραγματικές φωνές, πραγματική αλλαγή