Με παροχή κινήτρων αρχικά και επίταξη υπηρεσιών στη συνέχεια, θα επιχειρηθεί η κάλυψη των κενών του ΕΣΥ με συγκεκριμένες ιατρικές ειδικότητες.

Αυτό ανέφερε σήμερα στον Σκάι ο Θάνος Πλεύρης, σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει πως δεν θα κλείσουν σχολεία και δεν θα γίνει lockdown, τοπικό ή γενικό.

"Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά. Αυτή τη στιγμή τα ποσοστά των κρουσμάτων στα σχολεία είναι πολύ λιγότερα από αυτά τα οποία είχαμε υπολογίσει όταν καταρτίσαμε το πρωτόκολλο, προκειμένου να λειτουργήσουν. Και το εκπαιδευτικό πρωτόκολλο λειτουργεί υποδειγματικά", είπε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, τα νοσοκομεία πιέζονται - κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα - και γίνεται μεταφορά προσωπικού από τις περιοχές που δεν πιέζονται, για να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες, όπου υπάρχουν.

"Υπάρχουν συγκεκριμένες ειδικότητες ιατρών που λείπουν όχι μόνο από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά υπάρχει έλλειψη και συνολικά στη χώρα, όπως είναι οι αναισθησιολόγοι, οι γενικοί γιατροί και οι πνευμονολόγοι", σημείωσε, για να διευκρινίσει:

"Έχουμε απευθύνει πρόσκληση, δίνοντας κίνητρα για να μπουν στο σύστημα. Αυτή τη στιγμή, ενημερώνονται και θα γίνει συζήτηση και με τους Ιατρικούς Συλλόγους, ώστε σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση σε αυτή την πρόσκληση, η Κυβέρνηση να προχωρήσει και σε επίταξη των υπηρεσιών.
Ευελπιστούμε ότι δεν θα χρειαστεί και οι γιατροί θα έρθουν οικειοθελώς".

Ο κ. Πλεύρης τόνισε πως ο χρόνος πιέζει και οι όποιες παρεμβάσεις - όπως η επίταξη υπηρεσιών - θα γίνουν άμεσα, δηλαδή στην τρέχουσα εβδομάδα.

"Αναφέρομαι στις περιοχές οι οποίες πιέζονται, όχι συνολικά", διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας.

Πηγές:
Σκάι

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη