Τους ανεμβολίαστους θα αφορούν τα μέτρα που σχεδιάζει η Κυβέρνηση για το αμέσως επόμενο διάστημα. Υπό συζήτηση είναι ακόμη και το ενδεχόμενο lockdown για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της CoViD.

Τα παραπάνω ανέφερε τη Δευτέρα στο Open ο υπουργός Υγείας, προαναγγέλλοντας επίταξη υπηρεσιών γιατρών εντός της εβδομάδας. Ο Θάνος Πλεύρης τόνισε πως υπάρχει ήδη κινητοποίηση από τους Ιατρικούς Συλλόγους, ενώ ένας αριθμός γιατρών έχουν ενημερώσει πως θέλουν να συνδράμουν το ΕΣΥ.

"Είτε με την εθελοντική συμμετοχή είτε με την επιστράτευση, τα κενά θα καλυφθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας", υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, εκτιμώντας πως από την επίταξη υπηρεσιών, θα απαιτηθούν 48 ώρες μέχρι να ενταχθούν οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία.

Σε πρώτη φάση - είπε - θα ολοκληρωθεί έως αύριθο η ένταξη με εθελοντική συμμετοχή και θα ακολουθήσει η επίταξη. "Είμαστε σε συνεννόηση με τους Ιατρικούς Συλλόγους", τόνισε ο κ. Πλεύρης, σημειώνοντας πως στόχος είναι να εξαντληθεί η εθελοντική παρουσία των γιατρών.

Όπως ανέφερε, η κάλυψη των κενών στο ΕΣΥ θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ το μέτρο θα επεκταθεί, εάν αυτό απαιτηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν καλυφθούν τα κενά μέσα στην εβδομάδα, θα γίνει επίταξη των υπηρεσιών.

Πηγές:
Open

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι νικητές των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς 2024
Long CoViD και δύσπνοια [μελέτη]
Κοινή πρωτοβουλία για την ανάδειξη της αξίας του εμβολιασμού έναντι λοιμωδών νοσημάτων