H τρέχουσα γενιά εμβολίων κατά του κορωνοϊού πιθανότατα εξακολουθεί να παρέχει προστασία ενάντια βαριάς νόσησης σε όσους μολύνονται με τη μετάλλαξη Όμικρον, δήλωσε ο CEO της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν.
H νέα μετάλλαξη μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να μολυνθούν περισσότεροι εμβολιασμένοι, τόνισε σε συνέντευξή του στη WSJ, ο κ. Σαχίν. Αλλά όπως τόνισε, ακόμα και αν η μετάλλαξη είναι σε θέση να διαφεύγει των αντισωμάτων των εμβολιασμένων, πιθανότατα θα μπορούν να την αντιμετωπίσουν τα ανοσοκύτταρα, πρόσθεσε.
"Μην πανικοβάλλεστε", σημείωσε. "Το σχέδιο παραμένει το ίδιο: Επιταχύνετε τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης", υπογράμμισε.
ΠΗΓΗ: Euro2day
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Στο 1,62 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες της Υγείας: 65,1% των συνολικών οφειλών της κυβέρνησης [πίνακες]
Γεωργιάδης: Θα ξαναπάω στη Νίκαια - Λάθος που δεν μήνυσα τον γιατρό που με χτύπησε
Κόντρα ΟΕΝΓΕ - προέδρου ΠΟΕΔΗΝ για τα επεισόδια στο Κρατικό Νίκαιας