Ο υπουργός Υγείας Jens Spahn χαιρέτισε την αυστηροποίηση των μέτρων για τον κορονοϊό. Προειδοποίησε όμως πως πρέπει να ακολουθηθούν πιστά οι κανόνες και τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Ενόψει των εορτών, ο πολιτικός του CDU σκιαγραφεί εντούτοις μια ζοφερή εικόνα.

Για τελευταία φορά ως υπουργός υγείας, o Jens Spahn (CDU) μαζί με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Robert Koch, Lothar Wieler, ενημέρωσαν για την τρέχουσα κατάσταση του κορονοϊού.

"Η Γερμανία θα υπερβεί "σημαντικά" τον αριθμό των 5.000 ασθενών στις ΜΕΘ Covid τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Το κύμα αναμένεται να φτάσει στο θλιβερό αποκορύφωμά του τα Χριστούγεννα.

Λάβετε σοβαρά υπόψη τις προϋποθέσεις και τα ισχύοντα μέτρα", δήλωσε ο Spahn. "Μειώστε τις επαφές όσο το δυνατόν περισσότερο. Βοηθείστε να μειωθεί ο πόνος»

Ο υπουργός μίλησε θετικά για την αυστηροποίηση των μέτρων για τον κορονοϊό. "Η Γερμανία παίρνει την κατάσταση στα σοβαρά. Οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις συνεργάζονται ενάντια στο τέταρτο κύμα. Οι παροτρύνσεις έπιασαν τόπο. Αυτές οι αποφάσεις ήρθαν αργά, δυστυχώς πολύ αργά για πολλούς. Αλλά τουλάχιστον ελήφθησαν", δήλωσε ο Jens Spahn.

"Ο αριθμός των κρουσμάτων εξακολουθεί να είναι υπερβολικά υψηλός"

"Είναι αλήθεια ότι και οι εμβολιασμένοι συμβάλλουν στην επιμόλυνση. Ωστόσο, η συχνότητα εμφάνισης ανεμβολίαστων ατόμων είναι σημαντικά υψηλότερη σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Επιπλέον, ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ Covid που δεν εμβολιάζονται είναι "πολύ υψηλότερος".

Ο Jens Spahn ανέφερε ότι η εκστρατεία εμβολιασμού αποκτά ξανά "τεράστια δυναμική" - εντούτοις υπάρχουν αναφορές ότι δεν παραδίδονται αρκετά εμβόλια σε πολλές περιοχές. Σημείωσε πάντως ότι εάν χρησιμοποιηθούν όλες οι δόσεις που θα παραδοθούν μέχρι και την επόμενη εβδομάδα, 30 εκατομμύρια άνθρωποι ενδέχεται να έχουν  εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του έτους. Αυτός ο στόχος έχει τεθεί εκ προοιμίου από τις ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις.

Ο πρόεδρος  του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI), Lothar Wieler, εξέφρασε από την πλευρά του τις ανησυχίες του για την τρέχουσα κατάσταση. "Ο αριθμός των κρουσμάτων εξακολουθεί να παραμένει πολύ υψηλός", είπε χαρακτηριστικά.

Λίγο περισσότερο από το ένα τοις εκατό του συνόλου του γερμανικού πληθυσμού έχει προσβληθεί επί του παρόντος, την ίδια στιγμή που 4.800 ασθενείς βρίσκονται στις ΜΕΘ. Ο αριθμός θα συνεχίσει να αυξάνεται. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε επίσης. Ο ιός θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο μεταδοτικός και να επιμολύνει εμβολιασμένους και αναρρώσαντες πιο εύκολα, είπε.

"Χρειαζόμαστε υψηλό ποσοστό εμβολιασμού και χαμηλή συχνότητα εμφάνισης", δήλωσε ο Wieler. Έκανε επίσης επείγουσα έκκληση και πάλι στον πληθυσμό να εμβολιαστεί.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία
Πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια