Η ινδική βιοφαρμακευτική εταιρεία Biocon βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με τη Viatris για τη συγχώνευση των επιχειρήσεων τους που παράγουν βιο-ομοειδή, ανέφερε ο ιστότοπος οικονομικών ειδήσεων Moneycontrol, επικαλούμενος πηγές με άμεση γνώση των συνομιλιών.
Η επιχείρηση βιο-ομοειδών της Biocon, η Biocon Biologics, και η Viatris ήδη συνεργάζονται για την ανάπτυξη, την κατασκευή και την εμπορία σχετικών φαρμάκων, καθώς και σκευασμάτων για τον διαβήτη. Υπενθυμίζεται ότι τα βιο-ομοειδή είναι αντίγραφα φαρμάκων που χρησιμοποιούν ζωντανούς οργανισμούς ως σημαντικά συστατικά.
Η συγχώνευση θα δημιουργούσε μια οντότητα με κεφαλαιοποίηση άνω των 10 δισ. δολ.
Η Viatris, της οποίας τα εκτελεστικά γραφεία βρίσκονται στο Cecil, ιδρύθηκε στα τέλη του περασμένου έτους μέσω της συγχώνευσης της μονάδας Upjohn της Mylan και της Pfizer Inc.
Η Biocon από την άλλη εδρεύει στη Μπανγκαλόρ.
Πηγές:
www.post-gazette.com
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τέσσερα στα πέντε παιδιά με καρκίνο γίνονται καλά
15η Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο στο Παιδί και στον Έφηβο
Γρίπη: 67% περισσότεροι θάνατοι φέτος - Τι άλλαξε - Οι διαφορές με τον RSV [πίνακες]