Άνθρωποι με τον ιό HIV έχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας σε σχέση με ανθρώπους χωρίς, έδειξε νέα έρευνα.

Ο Michael J. Silverberg, του Kaiser Permanente Division of Research δήλωσε ότι η καρδιαγγειακή νόσος είναι σημαντική ανησυχία για ανθρώπους με HIV εδώ και πολλά χρόνια.

Οι ερευνητές εντόπισαν 38.868 ανθρώπους με HIV μέλη του Kaiser Permanente μεταξύ 2000 και 2016. Ταίριαξαν κάθε άνθρωπο με έως 10 μέλη της αντίστοιχης από 3 περιοχές, που είχαν την ίδια ηλικία, φύλο και φυλή, αλλά όχι HIV. Αυτή η ομάδα περιέλαβε 386.586 ανθρώπους. Τέλος εντόπισαν ανθρώπους και στις 2 ομάδες που είχαν αναπτύξει στην επανεξέταση καρδιακή ανεπάρκεια.

Η έρευνα ανακάλυψε ότι άνθρωποι με HIV είχαν 68% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακή ανεπάρκεια σε σχέση με ανθρώπους που δεν είχαν HIV, και άνθρωποι 40 ετών ή νεότεροι, γυναίκες ή Ασιατικής εθνικότητας είχαν τον υψηλότερο κίνδυνο.

Ο Alan S. Go, δήλωσε ότι όσον αφορά τους νέους είναι πιθανό να είχαν λιγότερα άλλα θέματα υγείας που έκαναν την καρδιακή ανεπάρκεια να διακριθεί.

Στις γυναίκες, προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι ο HIV ενδεχομένως έχει μεγαλύτερη επίδραση στην καρδιακή λειτουργία παρά στους άντρες, λόγω- εν μέρει- ρύθμισης ορμονών και ενισχυμένης μυοκαρδιακης ίνωσης αλλά αυτό πρέπει να διερευνηθεί.

Η έρευνα έδειξε ότι ο υψηλότερος κίνδυνος δεν οφειλόταν σε διαφορές στην πρόσβαση. Η έρευνα επίσης έδειξε ότι όλοι λάμβαναν την υψηλότερης ποιότητας φροντίδα.

Η έρευνα επίσης έδειξε ότι ο υψηλότερος κίνδυνος καρδιακής ανεπάρκειας δεν οφειλόταν στο ότι άνθρωποι με HIV είχαν περισσότερους παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια ή εμφάνισαν περισσότερα εμφράγματα.

Υπήρχε υψηλότερη εμφάνιση παραγόντων κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο σε όσους δεν είχαν HIV.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η έρευνα υπογραμμίζει γιατί είναι σημαντικό σε ανθρώπους με HIV και στους γιατρούς τους να ξέρουν ότι η δύσπνοια, η κούραση, το οίδημα στα πόδια, ο βήχας και ο πόνος στο θώρακα μπορούν να είναι σημάδια πρόωρης καρδιακής ανεπάρκειας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Προκαλεί ΔΕΠΥ και αυτισμό η παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη; [μελέτη]
Στον ορίζοντα εξέταση αίματος για την έγκαιρη διάγνωση της πολλαπλής σκλήρυνσης
Πόσο ωφέλιμη είναι η ρύθμιση του σακχάρου μετά το εγκεφαλικό [μελέτη]