Αύξηση κατά 5 δισ. δολάρια μέχρι και το 2025 αναμένεται να εμφανίσει η παγκόσμια αγορά φαρμάκων για την πολλαπλή σκλήρυνση.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με έρευνα, η παγκόσμια αγορά φαρμάκων για τη σκλήρυνση κατά πλάκας αναμένεται να αυξηθεί από 21,27 δισ. δολ. το 2020 σε 22,04 δισ. δολ. το 2021 με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 3,6%. Ανοδος που θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, φτάνοντας συνολικά τα 25,95 δισ. δολ. το 2025, σημειώνοντας έτσι αύξηση κατά 4%.

Σημαντικοί παίκτες στη συγκεκριμένη θεραπευτική κατηγορία φαρμάκων είναι οι Biogen, Novartis, Roche, Bayer HealthCare, Pfizer Inc., Merck & Co. Inc., Sanofi, Teva Pharmaceutical Industries Ltd., GlaxoSmithKline και Acorda Therapeutics Inc.

Παρά τον έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των φαρμακευτικών εταιρειών, το κόστος των φαρμάκων για την ΠΣ είναι υψηλό, αναφέρει η έρευνα αυξάνοντας έτσι το συνολικό κόστος της θεραπείας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά φαρμάκων για τη σκλήρυνση κατά πλάκας πρέπει συχνά να εργαστούν για τη μείωση του κόστους αυτών των φαρμάκων για να δικαιολογήσουν τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας στους καταναλωτές τους. Ομως, το γεγονός είναι ότι το υψηλό κόστος των φαρμάκων, που απαιτούνται δια βίου, επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξη της αγοράς φαρμάκων.

Οσον αφορά το μέλλον, οι εταιρείες εντείνουν ραγδαία τις προσπάθειές τους να επικεντρωθούν στην κυκλοφορία νέων προϊόντων για να καλύψουν τις αυξανόμενες απαιτήσεις για φάρμακα για την ΠΣ. 

Ακολουθώντας αυτή την τάση, το 2019, ο FDA ενέκρινε τη σιπονιμόδη της Novartis και την κλαδριβρίνη της EMD Serono  για τη θεραπεία της υποτροπιάζουσας διαλείπουσας σκλήρυνσης κατά πλάκας  και της ενεργού δευτερογενούς προϊούσας πολλαπλής σκλήρυνσης. Η ευκολία και των δύο φαρμάκων είναι ότι μπορούν να ληφθούν από το στόμα.

Πηγές:
https://finance.yahoo.com

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Παρασκευή
Υπογραφή συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση 8 Κέντρων Υγείας στην 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης
Nέος κύκλος ανοιχτών συναντήσεων με τις τοπικές κοινωνίες για τα τρία νέα νοσοκομεία ΙΣΝ