Ανοδο κατά 3,7% αναμένεται να εμφανίσουν οι παραδόσεις φαρμακευτικών προϊόντων μέχρι το 2030, σύμφωνα με την Precedence Research, φτάνοντας έτσι τα 2.047,36 δισ. δολ.

Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς παράδοσης φαρμακευτικών φαρμάκων έφτασε στα 1.476,19 δισ.δολ το 2021, ενώ ωθείται κατά κύριο λόγο από την αυξανόμενη επιβάρυνση των διαφόρων χρόνιων ασθενειών, όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Οπως υποστηρίζει η έρευνα, η Βόρεια Αμερική κυριάρχησε στην παγκόσμια αγορά διανομής φαρμακευτικών φαρμάκων το 2020. Ο αυξημένος επιπολασμός διάφορων χρόνιων ασθενειών μεταξύ του πληθυσμού των ΗΠΑ σε συνδυασμό με τις αυξημένες δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη έχουν ενισχύσει την ανάπτυξη της αγοράς στην περιοχή. Υπολογίζεται ότι περίπου το 60% του πληθυσμού των ΗΠΑ πάσχει από μία ή περισσότερες χρόνιες ασθένειες. Οι αυξημένες κρατικές επενδύσεις και το ευνοϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο τροφοδοτούν την ανάπτυξη της βιοφαρμακευτικής βιομηχανίας στην περιοχή, η οποία είναι ένας σημαντικός λόγος πίσω από την ανάπτυξη της αγοράς διανομής φαρμακευτικών φαρμάκων στη Βόρεια Αμερική.

Η Ασία-Ειρηνικός, ωστόσο, εκτιμάται ότι θα αναπτυχθεί περισσότερο κατά την περίοδο πρόβλεψης. Η παρουσία τεράστιου πληθυσμού και η αυξανόμενη επιβάρυνση χρόνιων ασθενειών όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνος, αναπνευστικές διαταραχές και διαβήτης στον πληθυσμό είναι ένας σημαντικός παράγοντας που ωθεί την ανάπτυξη της αγοράς. Η αυξανόμενη υιοθέτηση εξατομικευμένων φαρμάκων στην περιοχή αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη της αγοράς.
Η ραγδαία αυξανόμενη επιβάρυνση των διαφόρων μη μεταδοτικών ασθενειών, αναμένεται να ενισχύσει τη ζήτηση για λύσεις χορήγησης φαρμακευτικών φαρμάκων τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Έρευνας για τον Καρκίνο, το 2020, αναφέρθηκαν περίπου 19,3 εκατ. νέες περιπτώσεις καρκίνου και 10 εκατ. θάνατοι από καρκίνο σε όλο τον κόσμο. Οι παγκόσμιες περιπτώσεις καρκίνου εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 47% από το 2020 έως το 2040. Αναμένεται ότι το 2040 θα καταγραφούν 28,4 εκατομμύρια περιπτώσεις παγκοσμίως. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα καρδιαγγειακά νοσήματα προκαλούν περίπου 17,9 εκατομμύρια ή το 32% των θανάτων παγκοσμίως και είναι η κύρια αιτία θανάτου σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη, οι διαβητικοί παγκοσμίως εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 783 εκατομμύρια άτομα μέχρι το 2045. 

Περιορισμοί-Οι κίνδυνοι τραυματισμών από βελόνα μπορεί να εμποδίσουν την ανάπτυξη της αγοράς

Σύμφωνα με το CDC των ΗΠΑ, περίπου 385.000 τραυματισμοί από βελόνα συμβαίνουν ετησίως στις ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, ο αυξανόμενος αριθμός τέτοιων τραυματισμών μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη της αγοράς κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Ευκαιρίες-Αυξανόμενη υιοθέτηση κατ' οίκον φροντίδας και αυτοχορήγηση φαρμάκων

Ο πολλαπλασιασμός των προηγμένων τεχνολογιών επέτρεψε στους ασθενείς να αυτοχορηγούν τα φάρμακα εξαλείφοντας τη βοήθεια επαγγελματιών υγείας. Αυτό εξοικονομεί χρόνο και κόστος για τους ασθενείς. Ο διαβητικός πληθυσμός χρειάζεται τακτικά ενέσεις ινσουλίνης και οι συσκευές έγχυσης τύπου στυλό, οι εγχυτήρες χωρίς βελόνες και οι συσκευές αυτόματης έγχυσης έχουν αυξητική τάση στην αγορά.

Πηγές:
https://www.globenewswire.com/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
18 Απριλίου - Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
Ενώσεις Ασθενών: Ανάληψη δράσης για άμεση και ισότιμη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες
Ογκολογία το 2024: Οι τάσεις των κλινικών δοκιμών παγκοσμίως