Το κινητό μας τηλέφωνο είναι τόσο αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας, που δύσκολα μπορούμε να σκεφτούμε να το αποχωριζόμαστε. Οι εφαρμογές που έχουμε μάς συνδέουν με τα πάντα γύρω μας, με αγαπημένους ανθρώπους, με τη δουλειά μας και με κάθε είδους πληροφορία και είδηση.

Και τόση πληροφορία μπορεί να γίνει εθιστική. Με ποιους πρακτικούς τρόπους μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση;

  • Κατεβάστε μία εφαρμογή - το ξέρουμε, όσο αντιπαραγωγικό καιι αν ακούγεται - που μετράει τον χρόνο που περνάτε στο κινητό σας. Μερικές φορές δεν γίνεται να καταλάβουμε πόσο χρόνο πραγματικά ξοδεύουμε μέχρι να το δούμε μπροστά μας.
  • Έπειτα, διαγράψτε τις εφαρμογές που δεν χρειάζεστε. Δεν είναι ανάγκη να σβήσετε τα προφίλ σας από τα social media, αλλά μπορείτε να έχετε πρόσβαση μόνο από τον υπολογιστή.
  • Δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις στις εφαρμογές του κινητού σας. Αν η συσκευή δεν χτυπάει ή δονείται κάθε τρεις και λίγο, ή αν η οθόνη δεν ανάβει με κάποια νέα ειδοποίηση, θα είναι πιο εύκολο να μην πιάνετε όλη την ώρα το κινητό σας.
  • Βάλτε ένα λαστιχάκι γύρω από το κινητό σας. Αυτό σας αποτρέπει από το να χρησιμοποιείτε την οθόνη αφής, και ίσως ο έξτρα κόπος να σας κάνει να σκεφτείτε πως δεν έχετε και τόση ανάγκη να σκρολάρετε.
  • Αν το πρωί βάζετε ξυπνητήρι στο κινητό σας και δεν σηκώνεστε από το κρεβάτι μέχρι να τσεκάρετε για μισή ώρα τις ενημερώσεις σας, τότε καλό θα ήταν να αγοράσετε ένα παραδοσιακό ξυπνητήρι, και να αφήσετε το κινητό σας στην άκρη.
  • Δοκιμάστε για κάποιες ώρες της ημέρας, να μην ασχολείστε καθόλου με το κινητό σας. Όταν ασχολείστε με κάποιο χόμπι, ή κάνετε δουλειές, αφήστε το κινητό σας μακριά για να μην σας αποσπά την προσοχή. Όταν κάνετε διάλειμμα, προτιμήστε να ακούσετε λίγη μουσική ή να κάνετε μια σύντομη βόλτα, αντί να ασχοληθείτε με το κινητό σας.
  • Προγραμματίστε δραστηριότητες μέσα στην εβδομάδα σας που θα σας επιτρέψουν να μείνετε μακριά από το κινητό. Μια βόλτα με φίλους, για τρέξιμο ή πηγαίνετε να δείτε μια ταινία.
  • Προσπαθήστε να αποφύγετε τη χρήση του κινητού σε αυτά τα δύο δωμάτια: στην τραπεζαρία και στην τουαλέτα.Υπάρχουν ορισμένες εφαρμογές που κλειδώνουν το κινητό μας μετά από κάποια ώρα χρήσης, και σε περιπτώσεις που δυσκολεύεστε πάρα πολύ, μπορεί να είναι καλή ιδέα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας