Πρωτόγνωρες εικόνες καταγράφονται στα νοσοκομεία των βορείων προαστίων της Αττικής, εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης, στο πλαίσιο της καταιγίδας "Ελπίδα".

Στο ΚΑΤ, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Παρά το ότι οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποίηση από την περασμένη εβδομάδα, για λήψη μέτρων λόγω της επερχόμενης χιονόπτωσης, δεν έγινε τίποτα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκο, ο περιβάλλων χώρος του νοσοκομείου είναι γεμάτος χιόνι. Από την είσοδο, είναι αδύνατη η πρόσβαση στα επείγοντα. Δεν υπάρχουν πουθενά μηχανήματα εκχιονισμού.

Οι δρόμοι γύρω από το νοσοκομείο είναι απροσπέλαστοι και είναι δύσκολη η πρόσβαση των ασθενών.

Τριπλές βάρδιες

Εγκλωβίσθηκαν τα αυτοκίνητα του προσωπικού στα πάρκινγκ του νοσοκομείου. Το προσωπικό δεν μπορεί να αποχωρήσει, διότι δεν υπάρχει μέριμνα για τη μετακίνησή του από και προς το Σταθμό Νέα Ιωνία. Νοικιάστηκε λεωφορείο, με πρωτοβουλία των υπαλλήλων, το οποίο δεν έφτασε ποτέ στο νοσοκομείο.

Το προσωπικό δεν μπορεί να προσεγγίσει το νοσοκομείο για απογευματινή και βραδινή βάρδια. Όσοι πήγαν το πρωί, θα κάνουν τριπλή βάρδια! Ευτυχώς, έχει εξασφαλιστεί στέγη και φαγητό.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι από συριο θα επιληφθεί των μετακινήσεων του προσωπικού η πολιτική προστασία!

 

Σισμανόγλειο

Υπάρχει χιόνι στον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου "Σισμανόγλειο". Εγκλωβίσθηκαν τα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ. Είναι αδύνατη η πρόσβαση του προσωπικού.

Και σε αυτό το νοσοκομείο, το προσωπικό θα κάνει τριπλές βάρδιες, όπως καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας