Εκτός μάχης έθεσε ο χιονιάς ολόκληρα τμήματα μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής. Προβλήματα υπήρξαν σε "Σισμανόγλειο" και Παίδων Πεντέλης, ενώ στο "Σωτηρία" δεν λειτούργησαν τα μαγειρεία, καθώς είχαν καλυφθεί από χιόνι (φωτογραφία)!

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), οι δρόμοι του "Σισμανόγλειου" ήταν σήμερα καλυμμένοι με χιόνι και ήταν αδύνατη η πρόσβαση ασθενών με CoViD στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος καταγγέλλει πως εργαζόμενοι νοσοκομείων έχουν κάνει από χθες έως και τέσσερις βάρδιες, καθώς είναι αδύνατο για αυτούς να φύγουν και για τις επόμενες βάρδιες να φτάσουν στον χώρο εργασίας.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης παραδέχτηκε την ύπαρξη προβλημάτων. Δήλωσε στον Σκάι πως αποκαθίσταται το πρόβλημα πρόσβασης στα μαγειρεία του "Σωτηρία" και δόθηκαν κανονικά τα γεύματα στους ασθενείς.

Όπως ανέφερε, εξυπηρετήθηκαν όλοι οι ασθενείς, δόθηκε το βραδινό κανονικά, αλλά δεν ήταν το πλήρες βραδινό που μπορούσε να δοθεί από τα μαγειρεία. Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, υπήρχε η πρόβλεψη, σε περίπτωση προβλήματος πρόσβασης στα μαγειρεία, να υπάρχουν τρόφιμα και στις κλινικές για να μπορέσει να δοθεί το βραδινό.

Σήμερα το πρωί, δόθηκε κανονικά το πρωινό, καθώς αποκαθίσταται το πρόβλημα με τα πεσμένα δέντρα και υπάρχει πλέον πρόσβαση στα μαγειρεία. 

Όσον αφορά τα προβλήματα θέρμανσης και ηλεκτροδοσίας, ο υπουργός είπε πως έχουν αποκατασταθεί.

Για το "Σισμανόγλειο", ανέφερε πως έχει αποκατασταθεί η πρόσβαση, αλλά παραμένουν κάποια προβλήματα στο Παίδων Πεντέλης (φωτογραφία κάτω).

Οξυγόνο

Για την επάρκεια οξυγόνου στα νοσοκομεία και στις κλινικές CoViD, ο υπουργός δήλωσε πως υπήρξε πλήρης κάλυψη.

Σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία, υπήρξε μέριμνα να μετακινηθούν κανονικά τα οχήματα που θα παρέδιδαν οξυγόνο και ήταν εγκλωβισμένα.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο