Έρευνα στη γενετική της ακμής εντόπισε 29 περιοχές του γονιδιώματος που επηρεάζουν την πάθηση. Οι νέες πληροφορίες ενδεχομένως μπορούν να οδηγήσουν σε νέους στόχους όσον αφορά την αγωγή και επίσης να βοηθούν τους γιατρούς να εντοπίζουν ανθρώπους με υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσου.

Η έρευνα αφορά γενετικά στοιχεία 20.000 ανθρώπων με ακμή.

Πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του St John’s Institute of Dermatology King’s College London και του QIMR Berghofer Medical Research Institute στη Brisbane.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Nature Communications, εντόπισε 29 νέες γενετικές ποικιλομορφίες που είναι πιο συχνές σε ανθρώπους με ακμή. Επιβεβαίωσε επίσης 14 από τις 17 ποικιλομορφίες που ήδη είναι γνωστό πως συνδέονται με την πάθηση, φέρνοντας τον συνολικό αριθμό των γνωστών ποικιλομορφιών σε 46.

Η Καθηγήτρια Catherine Smith του St John's Institute of Dermatology at Guy’s and St Thomas δήλωσε ότι η νέα έρευνα ανοίγει πιθανούς δρόμους εύρεσης αγωγών για την ακμή.

Εντοπίστηκαν γονίδια που είναι κοινά σε ανθρώπους με ακμή και επίσης συνδέονται με άλλες παθήσεις του δέρματος και των μαλλιών.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό θα βοηθήσει στην κατανόηση των αιτιών που θα μπορούσαν να είναι μια μείξη παραγόντων.

Η έρευνα ανακάλυψε επίσης σχέση μεταξύ του γενετικού κινδύνου ακμής και της έντασης της νόσου.

Άνθρωποι που έχουν τον υψηλότερο γενετικό κίνδυνο είναι πιο πιθανό να έχουν σοβαρή νόσο.

Πηγές:
Nature Communications,

Ειδήσεις υγείας σήμερα
H Curity Pharma παρουσίασε την 1η υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης
Ο ΣΦΕΕ για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού
H Boehringer Ingelheim επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων