Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερη προσοχή δίνεται στην ψυχική υγεία των ανδρών. Το κοινωνικό στίγμα που θέλει τον άνδρα να μην παραπονιέται, ακόμα και αν δεν είναι καλά, και να παραμένει στωικός έχει αρχίσει σιγά-σιγά να ξεπερνιέται. Και ενώ έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά μας μέχρι να ξεπεραστούν εντελώς τα στερεότυπα του κοινωνικού φύλου, είναι πολύ καλό το ότι όλο και περισσότεροι άνδρες νιώθουν πιο άνετα να μιλήσουν για ζητήματα άγχους και κατάθλιψης.

Η γιόγκα έχει φανεί ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική μέθοδος για την καταπολέμηση του στρες, μαζί με τα οφέλη της γυμναστικής που παρέχει. Και αυτοί είναι μερικοί ακόμα τρόποι που η γιόγκα μπορεί να κάνει καλό στους άνδρες.

Προσωπική υπευθυνότητα

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για τους άνδρες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ψυχικής φύσης είναι να αναλάβουν την ευθύνη για την προσωπική τους ευημερία. Αν και είναι φυσικό να κατηγορούμε άλλους και εξωτερικές επιρροές για τις δυσκολίες μας, είναι πιο υγιές να διεκδικούμε την ιδιοκτησία τους. Μόλις οι άντρες αποδεχτούν τα εμπόδιά τους ως μια πρόκληση, αυτό φέρνει ενδυνάμωση και αποφασιστικότητα. Η γιόγκα, σας βοηθά να το πετύχετε.

Επαφή με τα συναισθήματά μας

Δυστυχώς, η κοινωνία μας ακόμα δεν προτρέπει τους άνδρες να έρχονται σε επαφή και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Για πολλούς ανθρώπους θεωρείται αυτονόητο ότι οι άνδρες πρέπει να κρύβουν τις δυσκολίες τους. Στη γιόγκα, εξασκούμαστε στο να βρίσκουμε αξία στο να είμαστε ευάλωτοι ανοίγοντας το σώμα και το μυαλό μας.

Αυτοπεποίθηση και θετικότητα

Η κοινωνία μεγαλώνει τους άνδρες με μια τεράστια αίσθηση ανταγωνιστικότητας. Αυτό, σε ένα υγιές πλαίσιο, μπορεί να είναι πολύ καλό για την προσωπική μας εξέλιξη, αλλά κρύβει πολύ περισσότερες παγίδες από οφέλη. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μειώνει την αυτοεκτίμηση και κάνει τους άνδρες να βλέπουν τον κόσμο μέσα από ένα αρνητικό πρίσμα. Η γιόγκα βοηθά να το ξεπεράσουμε αυτό, γιορτάζοντας για τα μικρά αλλά σταθερά μας επιτεύγματα όσο προχωράμε και μαθαίνουμε περισσότερες στάσεις. Μακροπρόθεσμα, αυτό βελτιώνει και τις κοινωνικές δεξιότητες.

Αποφασιστικότητα

Η δομή της γιόγκα έχει να κάνει με το να καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες μας και να προσπαθούμε να τις ξεπεράσουμε. Μέσα από την εξάσκηση των στάσεων, καλείστε να πάρετε αποφάσεις με βάση σαφή σημεία αναφοράς. Μέσω δοκιμής και λάθους, η γιόγκα βοηθά τους άνδρες να αναπτύξουν την ικανότητα να διακρίνουν πότε πρέπει να προχωρήσουν με κάτι και πότε να το αφήσουν.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο