Η Ελλάδα θα αναλάβει να χτίσει ξανά το νοσοκομείο Μητέρας και Παιδιού της Μαριούπολης, το οποίο βομβαρίστηκε από τον ρωσικό στρατό.

Την απόφαση γνωστοποίησε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Twitter.

Αναφέρει στην ανάρτησή του: "Η Ελλάδα είναι έτοιμη να ξαναχτίσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης, η οποία αποτελεί το κέντρο της ελληνικής μεινότητας στην Ουκρανία, μία πόλη που είναι αγαπημένη και έγινε το σύμβολο της βαρβαρότητας του πολέμου".

 
Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε εκφράσει νωρίτερα την πρόθεσή του, κατά την τετραμερή συνάντηση των ηγετών του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοινώνοντας τα εξής:

"Να εκφράσω δημόσια τον αποτροπιασμό μου για όσα συμβαίνουν, σήμερα που μιλάμε, στην Ουκρανία, ειδικά στη Μαριούπολη. Γνωρίζετε το έντονο ελληνικό ενδιαφέρον για την πόλη αυτή, η οποία έχει μετατραπεί σε σύμβολο αντίστασης του ουκρανικού λαού απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα, καθώς εκεί κατοικούν παραπάνω από 100.000 ελληνικής καταγωγής Ουκρανοί.

Και επειδή πρέπει να σκεφτόμαστε και την επόμενη μέρα, η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει - όταν τελειώσουν οι εχθροπραξίες και ξεκινήσει η διαδικασία της αποκατάστασης - να ανακατασκευάσει το Μαιευτήριο της Μαριούπολης το οποίο και βομβαρδίστηκε τις τελευταίες ημέρες, ως μια μικρή έμπρακτη στήριξη στη μεγάλη προσπάθεια ανοικοδόμησης που θα πρέπει να κάνει η Ουκρανία, όταν με το καλό, σύντομα ελπίζουμε, τελειώσουν οι εχθροπραξίες".

Το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας απάντησε και με σχετική ανάρτηση ευχαρίστησε την Ελλάδα για την υποστήριξη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εμβόλια για τη γρίπη των πτηνών: Φόβοι για ανεπαρκή προσφορά
ΠΟΥ: στην τελική ευθεία για μια συμφωνία που θα αφορά τις πανδημίες
Αίτημα στο ΑΣΕΠ για προκήρυξη 1.137 θέσεων λοιπού, πλην νοσηλευτικού, προσωπικού σε νοσοκομεία - ΕΚΑΒ