Ο κλάδος φαρμακείων της Amazon κυκλοφόρησε μια νέα εκπτωτική κάρτα με στόχο να διευκολύνει τους πελάτες της αλυσίδας να εξοικονομήσουν χρήματα κατά την αγορά των φαρμάκων τους. Η κάρτα, που ονομάζεται MedsYourWay, είναι πλέον διαθέσιμη στα μέλη της που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Blue Plan σε πέντε Πολιτείες και αφορά τα συνταγογραφούμενα σκευάσματα.

Όπως αναφέρεται, ακόμη και τα άτομα που διαθέτουν ασφάλιση αντιμετωπίζουν κατά την αγορά των φαρμάκων τους ένα δίλημμα: να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα υγείας τους και απλώς να πληρώσουν το αντίτιμο ή να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια δυνητικά φθηνότερη τιμή σε μετρητά μέσω μιας εκπτωτικής κάρτας ή ενός προγράμματος αποταμίευσης.

"Πολλές φορές, οι εκπτωτικές κάρτες λειτουργούν ως εναλλακτική και όχι ως συμπλήρωμα του τρέχοντος πακέτου παροχών ενός προγράμματος", εξήγησε ο δρ Nworah Ayogu, επικεφαλής ιατρικός υπεύθυνος στην Amazon Pharmacy.

Αλλά αυτό, κατά τον ίδιο, δεν συμβαίνει με την MedsYourWay της Amazon Pharmacy, την οποία διαχειρίζεται η Inside Rx, καθώς η εκπτωτική κάρτα αποταμίευσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άτομα χωρίς ασφάλιση ή να μην συμμετέχουν στο συνδεδεμένο πρόγραμμα ασφάλισης.

Η εκπτωτική κάρτα, προσφέρεται μέσω της Prime Therapeutics, ενώ μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν μόνο όσοι αγοράζουν τα φάρμακά τους αποκλειστικά από την Amazon Pharmacy. Η τελευταία προσφέρει επίσης δωρεάν παράδοση στο σπίτι και δωρεάν αποστολή για τα μέλη που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Amazon Prime.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το 20% έως και το 30% των συνταγών στην Αμερική μένουν ανεκτέλεστες, γεγονός που έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία. Στις ΗΠΑ, η έλλειψη τήρησης της φαρμακευτικής αγωγής προκαλεί περίπου 125.000 θανάτους και τουλάχιστον το 10% των νοσηλειών κοστίζοντας στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης 100 έως και 289 δισ. δολ. ετησίως.

Το Amazon Pharmacy επιδιώκει να μειώσει το κόστος των φαρμάκων και να καταστήσει πιο βολική την πρόσβαση στα συνταγογραφούμενα φάρμακα, μεταξύ άλλων προσπαθειών, για να βοηθήσει στην άρση αυτών των φραγμών, αναφέρει το στέλεχος της εταιρείας, η οποία ελπίζει να επεκτείνει τη χρήση της κάρτας και σε άλλα ασφαλιστικά προγράμματα. 

Πηγές:
https://medcitynews.com/2022/03/amazon-pharmacy-launches-prescription-discount-savings-card-for-blue-plan-members-in-5-states/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα