Το «Ταξίδι Ελπίδας» είναι μια προσπάθεια της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας ενάντια στην Alzheimer» να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για την άνοια αλλά και να βοηθήσει ώστε να ακουστεί η φωνή των φροντιστών των ανθρώπων που πάσχουν από τη νόσο.

Υπάρχει μεικτή επικοινωνία με το ευρύ κοινό και με τους ειδικούς, η οποία γίνεται υβριδικά, τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά.

Το «Ταξίδι Ελπίδας» ξεκίνησε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2021 και θα συνεχιστεί σε άλλες πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων θα υπάρχει επικοινωνία για θέματα της άνοιας.

Στόχος του προγράμματος είναι η μετάδοση ελπίδας για τους ασθενείς, το τέλος του στιγματισμού τους και η παροχή φροντίδας και υποστήριξης τόσο σε αυτούς τους ανθρώπους όσο και στους φροντιστές τους.

Περίπου οι μισοί ασθενείς με άνοια καταγράφηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό των ασθενών ζουν στην υπόλοιπη χώρα, όπου υπάρχουν ελάχιστα ιατρεία μνήμης και κέντρα ημέρας. Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη υπηρεσιών βοήθειας ασθενών με άνοια και σε αυτές τις περιοχές.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τροφές για καλή υγεία του εντέρου
Το ΕΣΥ σε αναζήτηση παθολόγων - Η κατάσταση σε 4 "κόκκινα" νοσοκομεία
Εγκαίνια της ανακαινισμένης Ψυχιατρικής Κλινικής του "Αγία Όλγα"