Η περιττή ζάχαρη βρίσκεται παντού. Σχεδόν κάθε προϊόν που θα βρούμε στα ράφια των καταστημάτων περιέχει σε κάποια μορφή προσθήκες ζάχαρης, συνεπώς είναι πολύ σημαντικό να ετοιμάζουμε μόνοι μας το φαγητό μας, χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά.

Αυτές είναι μερικές πολύ εύκολες ιδέες για να ετοιμάστε θρεπτικό πρωινό χωρίς καθόλου προσθήκες ζάχαρης.

Overnight βρώμη

Είναι ιδιαίτερα εύκολη, καθώς απλώς αφήνετε τα υλικά ανακατεμμένα στο ψυγείο το βράδυ και το πρωί έχετε ένα έτοιμο πιάτο. Η βρώμη περιέχει τεράστια ποσότητα φυτικών ινών, που προσφέρουν σταθερά ενέργεια για πολλή ώρα. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 1/2 κούπα βρώμη, 1/2 κούπα γάλα αμυγδάλου και προσθέστε κανέλα, κάποιον ξηρό καρπό ή κομμάτια φρούτου, και λίγο κοπανισμένο λιναρόσπορο.

Smoothie με μπανάνα και αβοκάντο

Θα χρειαστείτε 1 κούπα γάλα αμυγδάλου, μια μπανάνα, 1/3 αβοκάντο, 1 κουταλιά φυστικοβούτυρο, λίγο σπανάκι και αν θέλετε σκόνη πρωτεΐνης. Τα χτυπάτε όλα στο μπλέντερ και έχετε ένα πρωινό που θα σας γεμίσει με σωστή ενέργεια, αλλά και μπόλικα υγιεινά λιπαρά από το αβοκάντο.

Βρώμη στον φούρνο μικροκυμάτων

Αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων, μπορείτε να φτιάξετε μία κούπα ζεστή βρώμη στη στιγμή. Βάλτε σε μια κούπα βρώμη, γάλα αμυγδάλου, 2 κουταλιές φυστικοβούτυρο και λίγη κανέλα ή κακάο χωρίς έξτρα ζάχαρη. Ανακατέψτε και βάλτε στα μικροκύματα για 2-3 λεπτά στην υψηλή θερμοκρασία.

Αβοκάντο τοστ

Κλασικό και αγαπημένο, και πρόκειται για ένα πρωινό που προσφέρει μεγάλες δόσεις πρωτεΐνης και καλών λιπαρών. Μαγειρέψτε ένα αυγό χωρίς λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι (ή βράστε το και μετά κόψτε το σε κομμάτια), και απλώστε μισό λιωμένο αβοκάντο σε μια φέτα ψωμί ολικής ή πολύσπορο. Για έξτρα γεύση, βάλτε κρεμμύδι ή πιπεριά στο αβοκάντο και προσθέστε κάποιο πράσινο λαχανικό, όπως σπανάκι ή φύλλα από μπρόκολο.

Κινόα με λαχανικά

Αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας (ή αν την ετοιμάστε από το προηγούμενο βράδυ), η κινόα θέλει γύρω στα 15-20 λεπτά για να βράσει, και περιέχει μεγάλες δόσεις φυτικών ινών και πρωτεΐνης. Συνδυάστε την με τα αγαπημένα σας λαχανικά, ή με κοτόπουλο που έχει μείνει από την προηγούμενη ημέρα. Φυσικά, η γεύση της κινόα είναι ουδέτερη, άρα μπορείτε να φτιάξετε και γλυκά πιάτα μαζί της, βάζοντας μέσα φρούτα, κανέλα και ξηρούς καρπούς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο