Βάσει του ορισμού της πανδημίας, ο οποίος είναι η αύξηση του αριθμού των νοσούντων σε όλον τον κόσμο, μπορούμε να πούμε πως η άνοια είναι η επόμενη πανδημία.

Παγκοσμίως, και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, υπάρχει γήρανση του πληθυσμού, επομένως οι ασθενείς με άνοια θα αυξηθούν ραγδαία. Η πανδημία της άνοιας δεν θα είναι ίδια με αυτήν της COVID-19, δεν θα μολύνει ο ένας τον άλλον, αλλά θα είναι μια πανδημία, η οποία θα επιβαρύνει τη δημόσια υγεία και τομείς όπως η εργασία.

Στη χώρα μας,υπάρχουν περίπου 400.000 ασθενείς με άνοια. Το 10% των εργαζομένων είναι φροντιστές των ανθρώπων αυτών. Λόγω της επικείμενης αύξησης της νόσου, το ποσοστό αυτό είναι πιθανό να φτάσει το 20%. Επομένως, ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων θα ασχολείται καθημερινά με την άνοια.

Προσθέστε το iatronet.gr στο Discover

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο μικροσκοπικός "εχθρός" που κρύβεται στο γρασίδι και στους κήπους
Μόνιμη εθνική πολιτική το "Προλαμβάνω" έως το 2030 - Κάλυψη από τον τακτικό προϋπολογισμό
Ελληνική μελέτη: Η παχυσαρκία των γονέων αρκεί για να "προβλέψει" την παχυσαρκία των εφήβων;