Ο Προέδρος του ΕΟΔΥ, Καθηγητής Παιδιατρικής, Θεοκλής Ζαούτης, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Σαντορίνη έπειτα από πρόσκληση του Συλλόγου Αιμοδοτών Σαντορίνης, στο πλαίσιο της καθιερωμένης εαρινής αιμοληψίας, που οργανώνεται εδώ και πολλά χρόνια από την Τράπεζα Εθελοντών Αιμοδοτών Σαντορίνης σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Κοργιαλένειου - Μπενάκειου  Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών ΕΕΣ.

Το πρωί της Τετάρτης (04/05/2022), ο κ. Ζαούτης παρακολούθησε την  αιμοληψία των εθελοντών  αιμοδοτών στην οποία συμμετείχαν και στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, στη Χριστιανική Εστία της Μητρόπολης Φηρών και συμμετείχε και ο ίδιος δίνοντας αίμα.

Προηγουμένως, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ απηύθυνε τιμητικό χαιρετισμό προς τις τοπικές αρχές, αναφερόμενος στην διαχρονική προσφορά αίματος των κατοίκων του νησιού.

Ο κ. Ζαούτης, μίλησε για τη σημαντική συμβολή της Σαντορίνης αλλά και την κοινωνική καταξίωση των τακτικών εθελοντών αιμοδοτών, τονίζοντας τον ιδιαίτερα υψηλό αιμοδοτικό δείκτη του νησιού ανά 1.000 κατοίκους και συγχαίροντας άπαντες για την άριστη ανταπόκριση των δημοτών του νησιού προς τις πολιτικές της Δημόσιας Υγείας και τα Μέτρα Ασφάλειας και Επαγρύπνησης για την Επάρκεια του Αίματος στη διάρκεια της Πανδημίας COVID-19.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ συνοδευόμενος από τις τοπικές αρχές Θήρας και της Περιφέρειας επισκέφτηκε, επίσης, το Νοσοκομείο και το Εμβολιαστικό Κέντρο Σαντορίνης και είχε την ευκαιρία να συγχαρεί το υγειονομικό προσωπικό για τη σημαντική προσφορά του, στη διαφύλαξη της υγείας των μόνιμων κατοίκων, των επισκεπτών και των τουριστών του νησιού.

Ο κ. Ζαούτης διαβεβαίωσε για την πλήρη υποστήριξη του ΕΟΔΥ σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης υγειονομικών προβλημάτων στο νησί, καθώς και την  εξαιρετική εκτίμηση του, προς τον τακτικό εθελοντή αιμοδότη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να αναπτύξουν εμβόλιο για λοιμώξεις ανθεκτικές στα αντιβιοτικά προσπαθούν οι ερευνητές
Η θεραπεία της υπέρτασης αποτρέπει τα ινομυώματα στη μήτρα [μελέτη]
Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας 2024