Μία επιεικώς πρωτότυπη εντολή δίνει σε χειρουργούς του νοσοκομείου Ρόδου ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ): τούς ζητεί να χειρουργούν ασθενείς σε ιδιωτική κλινική του νησιού, η οποία έχει διατεθεί στο σύστημα Υγείας.

Στο έγγραφο, που παρατίθεται πιο κάτω, επισημαίνεται πως στη συγκεκριμένη κλινική Δωδεκανήσου "δύνανται να πραγματοποιούν χειρουργικές πράξεις σε ασθενείς που διακομίστηκαν στην αναφερόμενη ιδιωτική κλινική, από την εφημερία του νοσοκομείου"...

Ο διοικητής της ΥΠΕ αναφέρει πως οι ιατροί, ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι, που θα πραγματοποιούν χειρουργικές πράξεις στην ιδιωτική κλινική θα καθορίζονται από τον διευθυντή της Κλινικής, σε συνεργασία με τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου.

Απίθανα πράγματα

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο του εγγράφου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος κάνει λόγο για "απίθανα πράγματα" και για "πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το σύστημα Υγείας. 

"Προβαίνουν σε παρανομίες και μάλιστα χωρίς υπογραφή", αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, για να σημειώσει:

"Αντί να ενισχύσουν τα νοσοκομεία των νησιών με προσωπικό, γιατρούς, νοσηλευτές λόγω καλοκαιριού, ενισχύουν τις ιδιωτικές κλινικές με γιατρούς".

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, αντί να επιταχθούν οι ιδιώτες γιατροί να πάνε στο νοσοκομείο της Ρόδου να προσφέρουν υπηρεσίες, επιβάλλεται στους γιατρούς του νοσοκομείου, γιατρούς του ΕΣΥ να χειρουργούν σε ιδιωτική κλινική. 

"Δηλαδή, τα έκτακτα χειρουργικά περιστατικά θα προσέρχονται στα επείγοντα του νοσοκομείου και θα πηγαίνουν μαζί με τους γιατρούς στην ιδιωτική κλινική να χειρουργηθούν. Φυσικά θα πληρώνουν και αρκετά από τη τσέπη τους"...

Δημ.Κ.