Στη σύσταση επιτροπής εξωδικαστικής διαπραγμάτευσης με την εταιρεία Novartis Hellas, προχώρησε το υπουργείο Υγείας.

Πρόεδρος της επιτροπής ορίστηκε ο εφέτης Αθηνών Παναγιώτης Καρακωνσταντής. Σκοπός της επιτροπής είναι να επιτευχθεί εξωδικαστική συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς του ελληνικού Δημοσίου με την εταιρεία.

Μέλη της επιτροπής είναι οι: Παναγιώτα Παρασκευοπούλου (νομική σύμβουλος υπουργού Υγείας), Αναστασία Μακαρούνη (δικηγόρος, προϊσταμένη Γραφείου Νομικών Υποθέσεων ΕΟΦ), με αναπληρώτρια την Ευανθία Κίτσιου (δικηγόρο ΕΟΦ) και Παναγιώτα Λίτσα (προϊσταμένη Διεύθυνσης Φαρμάκου ΕΟΠΥΥ).

Για το θέμα αυτό, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε την Παρασκευή τα εξής:

"Υλοποιώντας την κυβερνητική δέσμευση μας να διεκδικήσουμε αποζημίωση από την εταιρία Novartis για το συνόλο των παράνομων πρακτικών και σύμφωνα με πρακτικό του ΝΣΚ, προβαίνουμε επιπλέον στις ακόλουθες ενέργειες:

  • Εντολή για σύσταση επιτροπής διαπραγμάτευσης.
  • Εντολή για διορισμό δικηγορικής εταιρείας στις ΗΠΑ για προάσπιση των δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου.
  • Εντολή για έγερση αγωγής ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης για διεκδίκηση της αποζημίωσης για την προσβολή του ελληνικού δημοσίου με επιφύλαξη για την τυχόν επιπλέον ζημιά που θα προσδιοριστεί και η οποία έχει ήδη συνταχθεί.

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που επένδυσε στη σκευωρία και δεν διεκδίκησε τίποτα από την εταιρεία η κυβέρνηση της ΝΔ προβαίνει σε όλες τις ενέργειες για να λογοδοτήσει η Novartis και να αποζημιωσει το ελληνικό δημόσιο για τις παράνομες πρακτικές της".

Δημ.Κ.