Ένας μέσος άνθρωπος αναπνέει περίπου 28.000 φορές μέσα σε μια μέρα. Η αναπνοή είναι μια κίνηση που μας προκύπτει φυσικά και πολλές φορές δεν αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της. Η ρινική συμφόρηση, δυσκολεύει την καθημερινότητα σε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Ποιες είναι οι βασικές αιτίες της ρινικής συμφόρησης;

Η βουλωμένη μύτη μπορεί να κρύβει πολλές αιτίες- η πιο συχνή από αυτές είναι το κρυολόγημα και οι εποχικές αλλεργίες. Σε γενικές γραμμές όμως, ένας οργανισμός που εμφανίζει ρινική συμφόρηση παράλληλα παρουσιάζει δυσκολία στην αναπνοή, φτέρνισμα και καταρροή, ενώ πολλές φορές η δυσάρεστη αυτή κατάσταση αποτυπώνεται στην ψυχολογία του ατόμου, καθιστώντας το μη λειτουργικό σε απλές καθημερινές δραστηριότητες όπως η εργασία, η άθληση και η διασκέδαση. Η αντιμετώπιση του προβλήματος με τα κατάλληλα όπλα είναι αναγκαία, ώστε ο ασθενής να ανακουφιστεί άμεσα από τα συμπτώματα και να μπορέσει να ανταποκριθεί με ευκολία στις ανάγκες της καθημερινότητάς του.

Ο ρόλος της μύτης στη φυσική αναπνοή

Η ρινική κοιλότητα είναι ο βασικός πρωταγωνιστής στη λειτουργία της αναπνοής. Εκτός από την εισπνοή και εκπνοή, η μύτη είναι ένα όργανο που συμβάλλει καταλυτικά στο φιλτράρισμα του εισπνεόμενου αέρα, ενώ αποτελεί το πρώτο εμπόδιο εισόδου για μικρόβια, ιούς και γύρη.  Καταλαβαίνουνε λοιπόν, ότι η διατήρηση της υγείας της μύτης αλλά και συνολικά της ρινικής κοιλότητας σημαίνει ότι η διαδικασία της αναπνοής πραγματοποιείται χωρίς εμπόδια ή επιπλοκές που να δυσκολεύουν τις λειτουργίες της.

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη βουλωμένη μύτη άμεσα και αποτελεσματικά;

Η εξατομικευμένη φροντίδα και ο σωστός καθαρισμός της μύτης σε καθημερινή βάση, εγγυάται τη διατήρηση της φυσικής αναπνοής χωρίς προβλήματα. Το ρινικό σπρέι Otrimer της οικογένειας προϊόντων Otrivin, δίνει τη λύση στο πρόβλημα της ρινικής συμφόρησης χωρίς να περιέχει πρόσθετα συντηρητικά. Το Otrimer είναι ένα 100%  φυσικό ισότονο, το οποίο καθαρίζει άμεσα τη ρινική κοιλότητα και δρα αποτελεσματικά στην απομάκρυνση της περίσσειας βλέννας και των αλλεργιογόνων όπως είναι η σκόνη και η γύρη. Με 1 έως 2 ψεκασμούς την ημέρα σε κάθε ρουθούνι, το ρινικό σπρέι Otrimer εγγυάται καθαρή αναπνοή και ενίσχυση της λειτουργίας της μύτης, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς περιορισμό τις ημέρες που οι ανάγκες καθαρισμού είναι αυξημένες.

Απολαύστε την κάθε στιγμή ξεχωριστά και αφήστε το Otrimer να φροντίσει την αναπνοή και την υγεία σας άμεσα και φυσικά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διαλείμματα άσκησης σε αίθουσες διδασκαλίας ενισχύουν τη μάθηση [μελέτη]
Εκτός ΕΣΥ για 2 χρόνια ο Ν. Χαυτούρας για την αναρρωτική άδεια σε κατηγορούμενο της υπόθεσης των Τεμπών
Μ. Εβδομάδα και Πάσχα: Οι διατροφικές ιδιαιτερότητες ανθρώπων με διαβήτη