Kάλεσμα συμμετοχής των μελών της, σε έρευνα που διενεργείται στο πλαίσιο της ανάπτυξης ‘Έκθεσης Χώρας (Country Report) για την Πρώιμη Παρέμβαση (ΠΠ) απηύθυνε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ). Στη δύναμη της τελευταίας ανήκουν 230 πρωτοβάθμια Σωματεία τα οποία υπερασπίζονται και διεκδικούν τα δικαιώματα 200.000 παιδιών που πάσχουν κυρίως από Νοητική Υστέρηση, Αυτισμό, Ψυχοσωματικές, Κινητικές και Πολλαπλές Αναπηρίες.  

Η ‘Έκθεση Χώρας  για την Πρώιμη Παρέμβαση’ στην Ελλάδα έχει ως στόχο να δώσει μια σαφή εικόνα της κατάστασης των υφιστάμενων υπηρεσιών Πρώιμης Παρέμβασης όσον αφορά τη νομοθεσία, τη διαθεσιμότητα, τα χαρακτηριστικά, τη χρηματοδότηση και τις τρέχουσες ανάγκες, ενώ χρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Reform).

Για τον σκοπό αυτό, η συνεισφορά και η εμπλοκή των βασικών ενδιαφερόμενων μερών αποτελεί ουσιώδες συστατικό για τη ρεαλιστική προσέγγιση του περιεχομένου της, ως εκ τούτου είναι αδιαμφισβήτητα θεμελιώδους και καθοριστικής σημασίας ζητούμενο η συμβολή των οικογενειών  προς αυτή την κατεύθυνση.

Η έρευνα πραγματοποιείται με τη μορφή online ερωτηματολογίου και η συμπλήρωσή του γίνεται ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο: https://forms.gle/ 6iYZx56zUDuw4YT88 με καταληκτική ημερομηνία συμπλήρωσης την 31η/05/2022.

Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου από γονείς, τα παιδιά των οποίων λαμβάνουν υπηρεσίες πρώιμης παρέμβασης, αναμένεται να συμβάλλει στη συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με το πώς λειτουργεί το υφιστάμενο σύστημα υποστήριξης, όσον αφορά τον εντοπισμό και την επιλογή των ωφελούμενων, την ανάπτυξη εξατομικευμένων σχεδίων υποστήριξης/παρέμβασης, την εφαρμογή και παρακολούθηση των παρεμβάσεων και την εμπλοκή των οικογενειών. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο